Energia corpului uman: noi tindem spre armonie

Masajul poate restabili fluxul corect al energiei în organism,  datorită căruia corpul va intra în stare de armonie şi echilibru
Masajul poate restabili fluxul corect al energiei în organism, datorită căruia corpul va intra în stare de armonie şi echilibru (Mark Metcalfe/Getty Images)

Etapa prin care omenirea trece la momentul actual poate fi numită era schimbărilor, a descoperirilor senzaţionale şi a fenomenelor neverosimile. Sunt scoase la lumină concepte precum conştiinţa, legile universului, energia umană şi spaţiul energetico-informaţional. Odinioară, ca să rămână puternici şi sănătoşi, oamenii doar se alimentau bine şi făceau sport, în prezent, recurgem tot mai des la meditaţie, mantre şi dispozitive de corecţie a câmpului bioenergetic.

Comunitatea ştiinţifică a înaintat deja câteva ipoteze referitoare la energia organismului uman. În plus, câmpul nostru bioenergetic poate fi captat şi cu ajutorul unor dispozitive ultramoderne. Acum, cu un simplu click al mouse-ului, ne putem vedea aura pe monitorul computerului. Cercetătorii au reuşit să inventeze instrumente sofisticate care sunt în stare să determine dimensiunile unui astfel de câmp, precum şi tehnologii foto-electrice capabile să fixeze radiaţiile luminoase emise de corp, invizibile pentru ochiul uman.

Dar de ce suntem atât de interesaţi de energia emisă de corpul nostru? Răspunsul este foarte simplu: cu toţii dorim să trăim în armonie cu tot ce ne înconjoară şi, desigur, să ne păstrăm organismul într-o stare bună de sănătate.

Dacă stai să observi pentru câteva minute comportamentul copiilor, rămâi uimit de cât sunt de activi şi energici, în timp, ce văzând conduita unui matur modern, cu greu îţi vine să-ţi imaginezi că odinioară a fost la fel. Cu ceva timp în urmă, în calitate de experiment, un adult a fost rugat să repete pe parcursul unei zile întregi fiecare mişcare a unui copil. După 6 ore de un asemenea ”antrenament”, bărbatul a căzut fără puteri. În zilele noastre, maturii, imitând ceea ce ne oferă "civilizaţia" modernă, îşi completează energia lipsă cu o ceaşcă de cafea, băuturi energizante sau pastile.

Lumea contemporană stabileşte şi pune în aplicare propriile sale reguli de existenţă: mobilitate, echipare tehnică, informare, modă ... În prezent, fiinţa umană se pierde cu uşurinţă în labirintul internetului, fiind fascinat de personaje virtuale, care trăiesc viaţa în locul lui.

În antichitate, oamenii existau într-un mod cu totul diferit şi aveau norme şi legi transmise prin intermediul culturii naţiunii şi tradiţiilor de familie.

Profesorul de la Universitatea Standford, dr. William A. Tiller, în lucrarea sa "Ştiinţa şi transformarea omului: energiile subtile, intenţionalitatea şi conştiinţa", susţine că predecesorii noştri posedau un nivel superior de dezvoltare, comparativ cu societatea actuală. Savantul menţionează faptul că strămoşii aveau o relaţie specială cu universul, puteau să manipuleze timpul şi spaţiul şi că ştiinţa modernă se dezvoltă urmând anumite principii cosmice.

Înţelegeri profunde despre energia corpului uman şi metode de regenerare a acesteia sunt descrise şi în diverse scrieri antice, din care, de altfel, s-au inspirat mari oameni de ştiinţă şi gânditori ai tuturor timpurilor. Graţie acestor lucrări, ştiinţa deja se mişcă în întâmpinarea unor fenomene enigmatice nedescoperite încă de omenire. Noile dezvăluiri îi conving tot mai mult pe cercetători că la baza tuturor legilor naturii se află interacţiuni armonioase.

Ştiinţa a aflat deja că gândurile umane posedă energie, capacităţile conştiinţei noastre sunt nelimitate şi că există unitatea dintre materia organică şi anorganică.

În 1924, celebrul fizician francez, Louis de Broglie, a descris principiile dualităţii corpuscul-undă (cunoscută de toţi încă de pe băncile şcolilor) - un concept potrivit căruia nu se face distincţie între unde şi particule, în sensul că uneori particulele se pot comporta ca undele, iar undele ca particulele. Această descoperire a deschis o nouă pagină a ştiinţei - mecanica cuantică. Astfel, energia umană nu mai este privită ca un concept abstract, ci un fenomen foarte real şi important.

Biologul cuantic rus, Vladimir Poponin, în cercetările sale desfăşurate împreună colegul său Peter Garyaev la Moscova şi, mai târziu, în Statele Unite, a constatat că ADN-ul uman are un câmp ce determină fotonii de lumină să se rotească în spirală. În plus, câmpul ADN-ului s-a dovedit a fi atât de puternic, încât a forţat fotonii de lumină să se rotească urmând o anumită traiectorie chiar şi atunci când molecula de ADN nu mai era aproape. Savantul şi-a verificat experimentul în repetate rânduri şi a numit un asemenea fenomen ”efectul fantomă al ADN-ului". Potrivit acestei ipoteze, energia ADN-ului cuprinde diferite spaţii dimensionale şi este un exemplu de manifestare a energiilor subtile, asupra cărora omul nu poate influenţa în mod direct.

Descoperirea este extrem de relevantă din perspectiva înţelegerii şi explicării mecanismelor ce stau la baza fenomenelor subtile ale energiei, inclusiv a celor ce ţin de tratamentele alternative, reprezentând un progres esenţial în dezvoltarea teoriei fizice despre conştiinţă.

Profesorul William A. Tiller, în cartea sa "Ştiinţa şi Transformarea omului”, menţionată anterior, a prezentat o serie de argumente şi ipoteze revoluţionare pentru comunitatea ştiinţifică în domeniul respectiv.

Cercetătorul american susţine: conştiinţa este o proprietate esenţială a universului şi este capabilă să genereze energii care, de altfel, produc şi materie. Potrivit savantului, cu cât este mai înaltă conştiinţa fiinţei umane, cu atât mai multe tipuri de energie posedă şi cu atât cuprinde mai multe spaţii dimensionale. Savantul consideră că omul este în stare să modifice materia corpului dacă îşi schimbă gândurile, atitudinea şi comportamentul.