Probleme în lanţ pentru Rădulescu. Calitatea de revoluţionar, contestată

Calitatea de revoluţionar a deputatului PSD Cătălin Rădulescu, cel care nu demult a cerut să fie puse tunurile cu apă pe protestatarii din Piaţa Victoriei, este acum contestată de la Timişoara.
Catalin Radulescu(PSD)
Catalin Radulescu(PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Corneliu Vaida, primul purtător de cuvânt al Armatei şi al revoluţionarilor din decembrie 1989, a solicitat reanalizarea dosarului de revoluţionar al deputatului PSD Cătălin Rădulescu. În acest sens a fost depusă sesizarea la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor şi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, relatează Adevărul.

"Contestaţia mea se bazează pe declaraţia publică a numitului Cătălin Rădulescu, filmată de jurnaliştii ziarului Adevarul. Menţionez că am contactat mai mulţi revoluţionari din Timişoara şi nimeni nu l-a văzut pe acesta în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989, nici în faţa casei preotului Laszlo Tokes şi nici în alta parte - aşa cum declara public acesta. În consecinţă vă solicit să feceţi public dosarul pe baza căruia acesui personaj i s-a acordat titlul de LRD şi să cercetaţi veridicitatea declaraţiilor din dosar şi temeinicia acordării titlului", se arată în sesizare.

Corneliu Vaida susţine că declaraţiile lui Rădulescu sunt atât de contradictorii şi lipsite de bază reală încât l-au determinat să-i conteste titlul de Luptător pentru Victoria Revolutiei din decembrie 1989 cu Rol Determinant.

"Nu se poate să acceptăm minciuna şi impostura, noi revoluţionarii autentici, fiindcă acceptând printre noi personaje ca el ne facem singuri rău, imaginea noastră fiind deja suficient terfelită de impostorii infiltraţi în rândurile noastre, cu largul aport al preşedinţilor de organizaţii şi al SSPR!", a declarat Vaida.

Cătălin Rădulescu se află pe listele Fundaţiei Răniţilor şi Luptătorilor cu Merite Deosebite în Revoluţia Română din Decembrie 89’ - filiala Argeş.

Potrivit unor surse din rândul revoluţionarilor, deputatul PSD, care cel puţin declarativ a intrat în dizgraţia liderului PSD Liviu Dragnea în urma scandalului declanşat, a fost înlocuit deja din funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Parlamentare pentru Revoluţia din Decembrie 1989 (CPRD) – cea care eliberează certficatele de revoluţionari.

Reamintim că Rădulescu a declarat că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui alungaţi cu tunuri cu apă şi că, în caz de nevoie, şi-ar folosi mitraliera AKM cu care a tras la Revoluţie unde şi cum a nimerit. La scurt timp după declaraţii, protestatarii din Victoriei au luat atitudine, iar parchetul a deschis dosar in rem pe tema declaraţiilor deputatului.

În acelaşi timp, Rădulescu riscă "cel puţin" să fie suspendat din calitatea de membru PSD pe o perioadă determinată.

"Regret că un coleg al nostru a avut o asemenea atitudine şi poate regret şi faptul că am cedat în faţa Organizaţiei Argeş de a semna candidatura dumnealui pentru acest Parlament. Voi propune colegilor mei din Comitetul Executiv cel puţin suspendarea din calitatea de membru PSD pentru colegul nostru, pentru o perioadă determinată. Am spus 'cel puţin'. Afirmaţiile acestui domn deputat sunt total inacceptabile şi periculoase, în acelaşi timp. Demisia de onoare nu se cere, dacă ai onoare îţi dai demisia. Eu îi tot transmit semnale, hotărăşte dumnealui ce face până a ajunge la Comitetul Executiv", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne