Echipa lui Navalnîi publică anchetele despre corupţia din oraşul Novosibirsk

Liderul opoziţiei ruse Alexei Navalnîi
Liderul opoziţiei ruse Alexei Navalnîi (Getty Images)

Echipa lui Alexei Navalnîi a publicat investigaţii despre o anchetă de corupţie din oraşul siberian Novosibirsk, unde politicianul de opoziţie rus a fost otrăvit la începutul acestei luni, în timp ce conducea investigaţiile.

Raportul, publicat pe site-ul lui Navalnîi luni, 31 august, susţine că 18 dintre cei 50 de parlamentari din Novosibirsk sunt proprietari sau reprezintă patronii din spatele unor companii de construcţii. Raportul prezintă, de asemenea, informaţii detaliate despre proprietăţile parlamentarilor şi ale rudelor lor şi solicită persoanelor din Novosibirsk să voteze candidaţii opoziţiei susţinuţi de platforma de vot inteligent a lui Navalnîi.

Navalnîi se află în turneu în Siberia, incluzând Novosibirsk şi Tomsk, unde vor avea loc alegeri municipale în septembrie. El a fost dat dintr-un avion care zbura la Tomsk şi dus de urgenţă la un spital din apropiere în momentul în care starea sănătăţii lui s-a deteriorat grav.

La spitalul local a intrat în comă, iar după două zile a fost transferat în Germania, unde se află într-o unitate de terapie intensivă în comă indusă la spitalul Charite.

Medicii din Berlin au ajuns la concluzia că Navalnîi a fost într-adevăr otrăvit, confirmând ipotezele echipei sale. Aparent criticului Kremlinului i-a fost administrată o substanţă din gama inhibitorilor de colinesterază, care se găsesc în mai multe medicamente, precum şi în unele pesticide şi neurotoxine.

Echipa lui Navalnîi susţine că a fost otrăvit deliberat şi arată cu degetul către liderii de la Kremlin.

Medicii ruşi din Omsk care l-au tratat pe Navalnîi au spus că testele lor nu au relevat nicio urmă de otravă în organismul lui Navalnîi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe