Dumitru Alaiba: Programul noului Guvern Chicu nu prevede recuperarea miliardului furat

Panou: „Te invităm să îţi iei Miliardul înapoi”
Panou: „Te invităm să îţi iei Miliardul înapoi” (facebook.com/Dumitru Alaiba)

Deputatul blocului ACUM, PAS Dumitru Alaiba constată că programul guvernului Chicu prezentat joi în Parlament nu se referă la recuperarea miliardului furat, nici la scheme sau delapidări. „Nici nu cred că vor fi, decât pe hârtie.”

„Cred că unora le-a trecut prin cap ideea să recupereze furtul, doar că pentru buzunarul propriu, nu pentru popor. E cel mai uşor să furi ceea ce deja e furat, crimă pentru care să stea altul la puşcărie, nu cumva, domnul Dodon?”, scrie deputatul pe pagina sa de Facebook precizând că „azi miliardul furat stă la Parlament, cu faţa spre Preşedinţie.”

La 13 noiembrie 2019, s-au împlinit 5 ani de când Guvernul Leancă a emis prima garanţie de stat pentru acoperirea furtului bancar în valoare de 9,5 mlrd. lei. Postul de televiziune TV8 a organizat un eveniment pe Facebook, invitând cetăţenii vizavi de clădirea Băncii Naţionale a Moldovei, cu genericul „Te invităm să îţi iei Miliardul înapoi” după care bancnota improvizată de 1 mlrd. de dolari a fost amplasată joi în faţa Preşedinţiei.