Dumitru Alaiba: Investigarea credibilă a „furtului miliardului” este testul de sinceritate al actualei guvernări a R. Moldova

Beneficiarii financiari ai miliardelor sustrase din sistemul bancar moldovenesc au fost Vlad Filat şi Ilan Şor, iar beneficiarul politic - Vladimir Plahotniuc, afirmă deputatul Vladimir Golovatiuc.
Protest în faţa Băncii Naţionale a Moldovei
Protest în faţa Băncii Naţionale a Moldovei (facebook.com)

Preşedintele Comisiei de anchetă privind frauda bancară, deputatul Alexandr Slusari, prezentând în plenul Parlamentului de la Chişinău raportul final al comisiei a menţionat printre multe alte concluzii că procesul devalizării sistemului bancar a fost o operaţiune bine pregătită din timp şi coordonată cu politicieni şi demnitari ai R. Moldova începând cu anul 2011 până în 2015.

Deputatul şi membru al Comisiei, Vladimir Golovatiuc a notat că beneficiarii financiari ai miliardelor sustrase din sistemul bancar au fost Vlad Filat şi Ilan Şor, iar beneficiarul politic, Vladimir Plahotniuc.

„Pentru a scăpa de Vlad Filat, Vladimir Plahotniuc l-a atras în schema furtului miliardului pe fostul premier, care în consecinţă a fost condamnat, fiind şi eliminat de pe scena politică din ţară”, a adăugat acesta de la tribuna Parlamentului.

Totodată, alt membru al Comisiei de anchetă, deputatul Dumitru Alaiba a ţinut să atenţioneze că „subiectul furtului miliardului nu se închide azi şi nu va fi închis în ani şi ani. Investigarea credibilă a acestei crime e testul nostru de sinceritate.”

„Utilizând puterea votului vostru, noi, deputaţii, vom pune în continuare presiune pe alţii să lucreze, să investigheze, să întoarcă banii furaţi, iar acest raport este inclusiv una din metode de a pune presiune politică pe instituţiile competente, să mai fie şi responsabile”, a promis politicianul.

Dumitru Alaiba le-a recomandat autorilor furtului bancar care urmăresc de la distanţă de prin ţările calde, să întoarcă banii. „Nu scăpaţi, nici nu speraţi. Vă vom aduce acasă şi veţi răspunde în faţa legii, chiar dacă nu mâine şi nu peste o lună. Oricum veţi răspunde.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe