Duminică la Chişinău se va protesta vesel, activ, zgomotos, dar PAŞNIC şi NONVIOLENT

Sătui de abuzurile guvernării de la Chişinău, moldovenii din ţară şi de peste hotare au decis să participe duminică, 26 august, la cel mai mare protest din faţa Guvernului.
Protest la Chişinău, împotriva invalidării alegerilor locale
Protest la Chişinău, împotriva invalidării alegerilor locale (Epoch Times România)
Maria Maevschi
26.08.2018

Luând exemplu de la fraţii de peste Prut, cetăţenii Republicii Moldova, atât cei de acasă cât şi din diasporă, sunt gata să înceapă marele miting din Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului, împotriva guvernării oligarhice care le conduce ţara.

„Ne adunăm duminică la Cafeneaua Guguţa. Ne „înarmăm” cu pancarte (care vor fi gata după atelierul de sîmbătă), tobe, căldări, flauturi (şi alte obiecte de făcut muzică/gălăgie), tricouri de protest şi steaguri. Punem ţara la cale şi pornim organizat, în coloană, spre protestul din PMAN”, au scris, pe pagina de Facebook a evenimentului, activiştii din faţa Cafenelei Guguţa.

Tinerii au punctat că în această zi se va protesta mult şi chiar se va rămâne şi peste noapte, întrucât „lucrăm şi la un program cultural”. Mai mult decât atât, aceştia le propun participanţilor la miting să rămână în PMAN să întâmpine toţi împreună Ziua Independenţei Republicii Moldova, pe care, spun ei, „o vom întoarce nouă, cetăţenilor”.

„Protestăm vesel, activ, zgomotos, dar PAŞNIC şi NONVIOLENT. Chemăm prietenii, rudele, cumetrii etc. Acesta nu este un protest al partidelor, este un protest al tuturor cetăţenilor nemulţumiţi de această guvernare nelegitimă şi coruptă care fură din contul cetăţenilor. Chiar şi în contextul în care ni s-a furat dreptul la vot, ni se îngrădeşte dreptul la libera exprimare, iar democraţia degradează constant, protestul nu este tristeţe, ci şi veselie”, au punctat activiştii.

Alături de protestatarii de la Chişinău este şi deputatul USR Matei Dobrovie, care a menţionat că are „încredere că această manifestaţie va relansa atitudinea civică a societăţii moldoveneşti. Suntem fraţi de suferinţă şi trebuie să ne sprijinim reciproc pentru că situaţia e gravă pe ambele maluri ale Prutului. Nu trebuie să cedăm, istoria ne arată că strada învinge până la urmă, oricât de imposibil ar părea.”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor