Dragnea - Oamenii şi banii. Investigaţie Rise Project

Grupaţi în jurul lui Liviu Dragnea, o gaşcă "de cumetri şi cumnaţi" s-a transformat într-o corporaţie ce înghite hălci uriaşe din banul public.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Tel Drum - companie al cărei nume e indisolubil legat de cel al lui Liviu Dragnea - a înghiţit în ultimii zece ani peste 2 miliarde de lei de la bugetul de stat. Cele mai multe contracte publice au fost câştigate în Teleorman, o bună parte chiar de la instituţiile din subordinea lui Dragnea, Consiliul Judeţean sau primăriile PSD, scriu jurnaliştii de la Rise Project, într-o amplă investigaţie cu titlul Dragnea - oamenii şi banii.

Potrivit Rise Project, grupaţi în jurul lui Dragnea, nişte cumetri şi cumnaţi au devenit o corporaţie pe banii noştri, o corporaţie abonată la contracte pe bani publici, de care "cumetrii" beneficiază din plin. Asta în timp ce statul păgubeşte. De exemplu, Tel Drum a achitat facturi de peste 78.000 de euro pentru tuningul maşinii lui Dragnea Jr. În schimb, în acelaşi an, firma n-a avut bani pentru stat, fiind executată silit de Fisc pentru taxe neplătite de aproape 3 milioane de lei.

Se cunosc din tinereţe, dar s-au înrudit între timp. În capul mesei stă Liviu Dragnea şi corporaţia creşte odată cu influenţa lui politică. Parlamentari, funcţionari şi afacerişti – se înrolează în grupare şi fiecare înghite o felie din tortul de peste 2 miliarde de lei asigurat de stat în ultimii 10 ani.

Obiectiv de interes: Tel Drum, companie care leagă familia Dragnea de bugetul statului. Corporaţia cumetrilor câştigă la două mâini – prin contracte publice şi prin eludarea taxelor. Din centrul de comandă, banii se distribuie în funcţie de poziţia fiecăruia, iar circuitul lor trădează anatomia grupării. RISE Project a studiat mai multe tranzacţii", scrie Rise Project în investigaţia care poate fi citită aici