Dragnea, mesaj pentru protestatari. "Este o mulţime uriaşă şi tăcută în România care aşteaptă schimbarea"

Mii de români au ieşit din nou în Piaţa Victoriei pentru a protesta împotriva măsurilor pe care PSD intenţionează să le opereze în domeniul Justiţiei. Reacţia liderului social-democraţilor Liviu Dragnea nu s-a lăsat mult aşteptată.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis românilor care protestează faţă de propunerile de modificare a legilor Justiţiei promovate de ministrul Tudorel Toader că trebuie să începem să avem "dezbateri aşezate" în România, pe "cele mai sensibile probleme".

"Să aşteptăm şi să încercăm, poate reuşim, să începem să avem dezbateri aşezate în România, pe cele mai sensibile probleme. Să putem avea dezbateri aşezate. Dacă reuşim toţi să rezistăm la această tentaţie... Dvs vedeţi în ce situaţie suntem? Cineva vine cu nişte propuneri. Până şi simpla propunere, şi simplul gând trebuie să genereze atacuri, violenţe verbale şi foarte multe critici. Totuşi să avem răbdare şi să putem să dezbatem în mod civilizat. Este de fapt doar începutul unui proces. Pe de altă parte, este o mulţime uriaşă şi tăcută în România care aşteaptă aceste lucruri, uriaşă, din ce în ce mai mare", a declarat Dragnea, întrebat ce mesaj le transmite românilor care protestează faţă de propunerile de modificare a legilor Justiţiei, potrivit Agerpres.

Şeful PSD s-a declarat dispus să îşi asume "toate riscurile" pentru a duce "până la capăt" acest proces.

"Sistemul nu se lasă uşor. Sunt ani de zile de construcţie, ani de zile de legături făcute, ştiute, neştiute, la vedere, obscure şi aici nu e vorba neapărat de oamenii care sunt acolo, e vorba de un concept care a fost gândit, poate în 2005, poate în 2006, şi care a fost pus în practică an de an. Nu este uşor, dar cu răbdare, eu asumându-mi toate riscurile, acest proces trebuie dus la capăt, proces de însănătoşire a sistemului", a precizat Dragnea.

Întrebat dacă se doreşte intrarea sa la închisoare, liderul PSD a replicat:

"Pentru mine nu mai e un secret demult. Eu n-am cum să stau în genunchi. Dacă e să mor, mor în picioare. Adică nu poţi să treci prin viaţă, prin nişte poziţii publice şi în urma ta să rămână doar teamă, nervi, frică sau... Nu mai e cazul. La mine nu e cazul. Cred foarte mult în ceea ce am propus în campania electorală".