Cîţu: "PSD Dragnea vor introduce mai multe taxe şi accize! Rectificarea bugetară va fi negativă"

Avem un deficit bugetar de 3 ori mai mare decât cel pentru perioada similară din anul precedent, cheltuielile bugetare au explodat şi ne aşteaptă noi taxe şi accize. Cam acesta este viitorul pe care ni-l rezervă PSD, arată Florin Cîţu.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Deşi premierul Tudose promitea că vom avea o rectificare bugetară pozitivă, lucrurile nu vor sta deloc aşa, susţine senatorul PNL Florin Cîţu.

Potrivit liberalului, la cum arată execuţia bugetară, rectificarea nu poate fi decât negativă, iar dacă va fi pozitivă, se va impune o anchetă pe acest subiect. Dacă Dragnea se va opune acestei anchete, acest lucru va arăta clar că instituţiile statului au ajuns la cheremul PSD.

"Execuţia bugetară pentru primele 6 luni arată venituri şi cheltuieli sub cele programate. Deficitul bugetar de 3 ori mai mare decât cel pentru perioada similară din anul precedent.

În aceste condiţii rectificarea bugetară anunţată pentru septembrie TREBUIE să fie negativă - reduceri de cheltuieli şi de venituri!!!

Ce se întâmplă dacă guvernul face o rectificare bugetară pozitivă? Simplu. Dragnea şi PSD nu au cum să se opună unei comisii de anchetă pentru a se vedea cum s-a ajuns la rectificare pozitivă. Există opinia Curţii de Conturi (care din punctul meu de vedere s-a antepronunţat, aşa cum a arătat în februarie ) pentru rectificarea bugetară din 2016 care spune clar că în aceste condiţii rectificarea bugetară trebuie să fie negativă!!!

O rectificarea bugetară pozitivă combinată cu refuzul lui Dragnea pentru o comisie de anchetă pe acest subiect reprezintă încă o dovadă ca PSD foloseşte instituţiile statului, ANAF, Curtea de Conturi, INS, CNP, ASF, CCR etc., în interes de partid şi împotriva opoziţiei politice, a sectorului privat şi a cetăţenilor care se opun agresiunii PSD împotriva României", scrie, pe Facebook, liberalul.

Senatorul PNL mai arată că execuţia bugetară de până acum relevă foarte clar de ce Dragnea şi PSD sunt disperaţi să facă rost de bani, ceea ce va duce la creşteri de taxe şi accize.

De aici apare creşterea TVA în 2019 (era programată o scădere la 18%), furtul banilor destinaţi pilonului II de pensii şi vor mai urma taxe pentru sistemul de asigurări şi financiar-bancar în general.

Nu mai este un secret că PSD Dragnea vor introduce mai multe taxe şi şi accize. Banii destinaţi pilonului II de pensii nu le ajung. Rămâne să aflăm doar cât de mari şi cât de multe!", susţine Cîţu.

Nu în ultimul rând, senatorul reaminteşte că în perioada 2010-2016 cheltuielile bugetare au explodat relativ la medie în trimestrul IV. PSD are programată o reducere de cheltuieli către media programată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne