Capăt de linie. Adriean Videanu reţinut într-un dosar de corupţie în care este vizată şi Alina Bica

Adriean Videanu, conferinţă de presă ţinută la sediul PDL
Adriean Videanu, conferinţă de presă ţinută la sediul PDL (Epoch Times România)

Unul dintre greii PDL, Adriean Videanu, preşedintele PDL Bucureşti, a fost reţinut joi seară, de către procurorii DNA, sub acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu, într-un dosar în care este vizată şi fosta şefă DIICOT, Alina Bica, informează Mediafax.

Surse judiciare au declarat pentru publicaţia citată că Alina Bica, în calitate de procuror-şef al DIICOT, ar fi ridicat pe 25 februarie 2014, în mod abuziv, sechestrul aplicat asupra unui număr de 80 acţiuni care valorau 277.000 lei, deţinute de Videanu la SC Titan Mar SA.

Sechestrul asupra acţiunilor sale a fost pus în dosarul în care Videanu este cercetat de DIICOT, alături de alte persoane, pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 de dolari şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.

Prin ridicarea sechestrului, Bica l-ar fi ajutat pe Videanu să-şi pună la adăpost acţiunile sechestrate şi obţină foloase necuvenite, de 277.000 de lei, prin înstrăinarea lor.

Astfel, a rămas fără obiect măsura asiguratorie dispusă de procurorul de caz, care reprezenta garanţia recuperării prejudiciului cauzat, au mai arătat sursele citate.

Adriean Videanu urmează să fie dus, vineri, la Curtea Supremă, cu propunerea de arestare preventivă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.