UPDATE: Elena Udrea adusă cu mandat la DNA. Fosta candidată la preşedinţie acuzată de spălare de bani şi fals în dosarul Microsoft

Elena Udrea, invitată cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015
Elena Udrea, invitată cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015 (Epoch Times România)

UPDATE: La ieşirea din sediul DNA, Elena Udrea a relatat presei că nu a dat declaraţii, ci a solicitat să vadă dosarul.

"Atâta atenţie pentru mine, sau mai aşteptaţi pe cineva? Nu am dat declaraţie, am solicitat să văd înainte dosarul. Am mai stat, au venit avocaţii din dosar... Chiar nu aş vrea să comentez. O să se ocupe avocatul", a declarat Elena Udrea, la ieşirea de la DNA, a declarat Udrea, citată de postul Realitatea TV.

UPDATE: Conform unor surse judiciare citate de HotNews, Udrea este acuzată de procurori că nu şi-a trecut în declaraţia de avere nimic despre împrumuturile pe care Dorin Cocoş le-a dat firmei hoteliere SC Euro Hotels International Co SRL, în condiţiile în care actulul lider PMP declarase că a primit dividende de la aceasta firma. DNA susţine că împrumuturile date de Cocoş, actualmente arestat preventiv, mascau mita de 9 milioane de euro primită de acesta în dosarul Microsoft

Mai mult, sursele judiciare susţin că, în perioada 2009 - 2013, Udrea a trecut în declaraţia sa de avere cumpărarea unor proprietăţi a căror valoarea depăşea veniturile câştigate de aceasta ca ministru, deputat sau profesor universitar.

UPDATE: Potrivit unor surse judiciare, citate de B1 TV, Elena Udrea ar fi fost pusă sub învinuire pentru spălare de bani şi fals în dosarul Microsoft.

* * *

Liderul PMP, Elena Udrea, a fost dusă în această dimineaţă cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie. Potrivit unor surse, Udrea urmează să dea declaraţii în dosarul Microsoft, relatează Adevărul.

Fostul candidat la preşedinţie a "prefigurat" plimbarea matinală către DNA printr-o postare pe Facebook

”În această dimineaţă, am fost invitată în persoană (a se citi "cu mandat") de procurori la DNA pentru a oferi lămuriri. Mă surprinde oarecum decizia lor de a proceda astfel având în vedere că m-am arătat în permanenţă dispusă să colaborez cu anchetatorii şi să lămuresc lucrurile pe care le cunosc în diversele speţe care se află în analiză. Evident că aşa voi şi proceda”, a scris Udrea pe contul său de socializare.

Reamintim că fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş este arestat în dosarul Microsoft. La pachet cu Cocoş au fost arestaţi şi fostul ministru al telecomunicaţiilor, Gabriel Sandu, Gheorghe Ştefan "Pinalti", primarul de Piatra Neamţ şi Dumitru Nicolae "Niro".

Sandu şi Niro au fost "premiaţi" recent de DNA, după ce au "turnat" în stânga şi-n dreapta, măsura arestului preventiv fiind înlocuită cu arestul la domiciliu. Cocoş şi Pinalti au rămas la închisoare.

Comentând evenimentul, Udrea s-a exprimat acid atât la adresa DNA cât şi la adresa lui Sandu, sugerând că acesta a lansat acuze gratuite.

"Nu vreau să comentez măsura luată de instanţă în dosarul Microsoft, la cererea DNA, de a-i elibera pe Gabriel Sandu şi Nicolae Dumitru, după trei luni de arest preventiv, deşi este grav că s-a ajuns să fii liber dacă spui orice despre oricine, sau despre cine trebuie, adică dacă faci acuzaţii la adresa cuiva, chiar nedovedite", a declarat Udrea.

De asemenea, fosta candidată la preşedinţie s-a declarat deranjată de faptul că, pe ea, presa "a tocat-o" zi de zi fără să aibă vreo implicare în dosarul Microsoft, însă tace când vine vorba despre alte nume mari care au apărut în dosar - Vasile Blaga, Roberta Anastase, Adriean Videanu şi Radu Berceanu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook