Udrea nemulţumită. Presa vorbeşte numai de ea în dosarul Microsoft. De Ponta şi Blaga nu

Elena Udrea , PMP
Elena Udrea , PMP (Epoch Times România)

Elena Udrea, preşedintele PMP, este nemulţumită că se vorbeşte numai despre implicarea sa în dosarele de corupţie, astfel că atrage atenţia presei că atât premierul Victor Ponta, cât şi co-preşdintele PNL, Vasile Blaga, ar fi luat bani în megadosarul de corupţie Microsoft - însă nimeni nu pare să fie interesat de acest lucru.

"Şi eu mă mir cum de trei luni de zile că aproape nu există un subiect legat de un dosar penal în care să apară şi numele meu. Eu nu sunt implicată în niciun dosar penal, în timp ce lideri politici de talia mea, adică oameni politici influenţi, apar în dosare penale. Sunt declaraţii de martor, direct împotriva lor, în Dosarul Microsoft în care unul dintre martori spune în clar că Victor Ponta a luat bani, că Vasile Blaga a luat bani, dar în spaţiul public se vorbeşte doar de Elena Udrea. Mă mir de ce nu vorbeşte nimeni despre faptul că acel martor a spus că Victor Ponta a luat bani în acest dosar", a declarat Elena Udrea, la TVR.

"Pe Victor Ponta nu-l întreabă nimeni despre implicarea socrului său în Dosarul retrocedărilor, el vine şi vorbeşte pe alte teme", a adăugat liderul PMP.

Udrea şi dosarul Microsoft

Numele Elenei Udrea a apărut în Dosarul Microsoft, în care fostul său soţ, Dorin Cocoş, este arestat preventiv pentru că fi constituit un adevărat grup infracţional ce urmărea să influenţeze semnarea contractului pentru achiziţionarea de către Guvern a licenţelor Microsoft.

Potrivit DNA; Cocoş ar fi făcut, în 2009, mai multe împrumuturi către o firmă controlată de acesta, iar banii respectivi se presupune că ar fi din mita pe care acesta ar fi primit-o pentru a interveni pe lângă oficialităţi guvernamentale, astfel încât să se încheie contractul Microsoft. Aceste împrumuturi nu apar în declaraţia de avere a Elenei Udrea, la momentul respectiv încă soţia lui Dorin Cocoş.

"Odată ce acele sume nu au fost declarate în declaraţia de avere depusă de soţia inculpatului în perioada de referinţă, raportat la cuantumul sumelor, apreciem că nu poate fi vorba de o simplă omisiune", au precizat procurorii.

Elena Udrea susţine că nu ştia nimic despre acele împrumuturi: "Categoric la momentul acela, în 2009, nu am avut cunoştinţă de faptul că fostul soţ şi-a împrumutat propria firmă. Nu mi-a spus. Eu am declarat tot ceea ce am făcut eu şi tot ce-mi spunea fostul meu soţ."

Udrea şi dosarul Alina Bica

Într-o ordonanţă DNA prin care procurorii au constituit un nou dosar pe numele fostei şefe DIICOT, Alin Bica, disjuns din cel al despagubirilor ilegale se vorbeşte despre deja "celebra" afacere de la ANRP (Dorin Cocoş - Gheorghe "Stelu" Stelian - Crinuţa Dumitrean ş.a) unde Alina Bica era membru al Comisiei pentru Stabilirea Despăgubirilor, ca reprezentant al Ministerului Justiţiei.

O parte din acţiunile obţinute la Fondul Proprietatea în urma acestei afaceri, notează procurorii, "au fost tranzacţionate, iar o parte din din bani au fost direcţionaţi către membrii familiei Cocoş (Cocoş Dorin, Cocoş Alin şi Udrea Elena Gabriela)".

Pentru serviciile aduse cauzei, Alina Bica a primit, "fără a plăti contravaloarea, o cotă parte dintr-un teren situat la Snagov, în suprafaţă de 4.425 de metri pătraţi, aparţinând numitei Chiriac Olguţa", se arată în documentul citat. Olguţa Chiriac, notează procurorii este fosta soţie a lui Dorin Cocoş şi mama lui Alin Cocoş. Tranzacţia imobiliară a fost realizată prin interpuşi.

Din nou Elena Udrea a negat acuzaţiile: "Nu am nicio legătură cu presupusa intervenţie la ANRP făcută pentru a fi aprobat un dosar de restituire pentru Gh. Stelian. Nicidoată, în nicio situaţie, nu am intervenit pentru nimeni la conducerea ANRP, nu am vorbit cu niciun reprezentant al acestei instituţii pe care, de altfel nici măcar nu-i cunoşteam. Aşa cum am precizat deja, nu am ştiut că Alina Bica, cu care eram colegă în Guvern la acea dată, era reprezentanta Ministerului Justiţiei la ANRP."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne