Dosarul dezafilierii Craiovei - „Mircea Sandu nu mai poate fi preşedinte FRF începând de astăzi”

Adrian Mititelu, 5 decembrie 2013.
Adrian Mititelu, 5 decembrie 2013. (Captură youtube.com.)

Instanţa de judecată a hotărât amânarea în dosarul Craiovei pentru 30 ianuarie 2014, decizie motivată de schimbarea preşedintelui LPF cât şi faptul că ANAF s-a constituit parte civilă la proces şi trebuie citată.

Toţi membrii Comitetului Executiv al FRF care au luat parte la şedinţele din 2011 au fost incluşi în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova. Din cauza influenţelor pe care le-a exercitat asupra CE, instanţa de judecată a hotărât că Mircea Sandu nu mai poate conduce federaţia fotbalistică, începând cu termenul de azi.

"E un circ, e o bombă. Agravează situaţia penală. Le face imposibile mărturiile. Schimbă cu totul cursul fotbalului românesc. Mircea Sandu nu mai poate fi preşedinte al FRF începând de astăzi”, a declarat Adrian Mititelu.

Gino Iorgulescu, înlocuitorul lui Dragomir în postul de preşedinte al LPF, reprezintă federaţia numai sub un titlu onorific şi va trebui să-şi dovedească în faţa curţii de judecată poziţia printr-o modificare în registrul instanţei.

„Gino Iorgulescu nu e preşedintele Ligii, e doar onorific. Nu are un mandat oficial şi se va vedea acest lucru pentru că judecătoarea a cerut o dovadă. El va veni cu un proces verbal care nu are nicio valoare”, a adăugat Adrian Mititelu.

Mititelu speră să-şi recupereze daunele produse de dezafilierea Craiovei care au fost aproximate la 53 de milioane de euro.

„Deşi DNA a emis o ordonanţă de 53 milioane de euro, ce se află acum sub sechestru are o valoare de circa 10 milioane de euro. Mircea Sandu are o casă sub sechestru şi Mitică Dragomir alte trei case. Sediul Ligii este ipotecat”, a mai adăugat Mititelu.

Printre cei prezenţi la Tribunalul Bucureşti s-a aflat şi Gigi Becali, mutat la Jilava pentru o perioadă de trei săptămâni. Avocaţii finanţatorului au contestat decizia de executare a pedepsei pe motivul unui viciu de procedură.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport