Dosarul Transferurilor - Copos în cârje:”S-ar putea ca procesul să se termine chiar în luna decembrie”

George Copos
George Copos (Epoch Times România)
P. P.
02.12.2013

“Domnule Copos, doriţi să ne impresionaţi dacă nu staţi jos?“, a fost întrebarea judecătoarei de la Curtea de Apel Bucureşti, atunci când George Copos, fostul acţionar majoritar al Rapidului s-a prezent la sediul instanţei de judecată pentru termenul de azi din Dosarul Transferurilor.

Din cauza operaţiei la ligamentele piciorului drept, George Copos a venit într-o cârjă la Curtea de Apel. Fostul patron a declarat că este posibil ca procesul să se încheie mult mai repede, chiar în luna decembrie.

"Respect instanţa, sunt două judecătoare inteligente care cunosc foarte bine dosarul şi atunci sunt mai încrezător. S-ar putea să se termine procesul foarte repede, poate chiar în luna decembrie. Vom vedea.”, a declarat Copos, care a adăugat apoi că ”la Rapid, în toată perioada în care eu am fost acolo, nu s-a făcut niciun fel de infracţiune. Toate contractele şi facturile s-au făcut prin sistemul bancar, deci nu există niciun fel de infracţiune".

Primul audiat de astăzi a fost Mircea Stoenescu, fostul preşedinte al lui Dinamo Bucureşti, din perioada în care a fost transferat Paul Codrea.

“Codrea, care era junior, a fost vândut pentru 70.000 de dolari. Suma încasată consider că a fost foarte bună, pentru ca el era junior, cum am spus, şi nu impresionase“, i-a spus Stoenescu judecătoarei.

Tot pe subiectul transferului lui Paul Codrea au urmat la bară Gabriel Sicoe, fostul preşedinte a lui FC Argeş şi Gabriel Iftimoaie, fost membru în conducerea de la Dinamo. Tot de la Dinamo a venit şi utimul audiat pe acest subiect. Gheorghe Plugaru, membru în Consiliul de Administraţie, a explicat judecătoarelor că la şedinţele consiliului transferurile jucătorilor nu se regăseau printre subiectele dezbătute.

“Noi la şedinţele Consiliului de Administraţie nu discutăm despre transferuri, ci despre gard, iluminat, dar şi despre faptul că Dinu nu se înţelege cu Badea“, a afirmat Gheorghe Plugaru.

Următorul caz dezbătut a fost transferul lui Lucian Sânmărtean de la Gloria Bistriţa către Panathinaikos Athena. Singura persoană chestionată privind transferul lui Sânmărtean a fost Marius Petrina, fost trezorier al Gloriei Bistriţa.

La Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a penală, de la Palatul Justiţiei, cel mai cunoscut caz de corupţie din fotbalul românesc, ”Dosarul Transferurilor”, au fost prezenţi, luni, Gică Popescu - candidat la funcţia de preşedinte FRF, Mihai Stoica - managerul Stelei, George Copos - fostul patron al Rapidului, Gigi Neţoiu - în calitate de fost acţionar la Dinamo, Cristi Borcea - tot ca acţionar majoritar al lui Dinamo, impresarii Ioan şi Victor Becali, în calitate de acuzaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor