Mircea Sandu – Becali a deturnat 1,2 milioane de euro

Parlamentul României. În imagine, Gigi Becali
Parlamentul României. În imagine, Gigi Becali (Epoch Times România)
P. P.
04.12.2013

O nouă acuzaţie a căzut pe capul lui Gigi Becali din cauza ilegalităţilor comise la Steaua.

Mircea Sandu, preşedintele FRF, a făcut un anunţ public prin care îi avertizează pe oficialii grupării din Ghencea şi pe finanţatorul Gigi Becali, că încalcă Legea Sportului privind redirecţionarea sumelor ce provin din transferuri internaţionale. Legislaţia în vigoare stipulează că Steaua este obligată să direcţioneze 10% din banii obţinuţi din transferurile în străinătate către grupele de copii şi juniori însă acest lucru nu s-a întâmplat la transferurile lui Vlad Chiricheş şi Raul Rusescu.

Banii obţinuţi în urmă transferurilor lui Chiricheş şi Rusescu, aproximativ 11 milioane de euro, au fost acaparaţi în totalitate de oficialii stelişti, aceştia fiind absenţi şi din contul bancar al clubului. Academia de juniori din Ghencea a fost desfiinţată de ani buni, iar tineretul echipei este de cele mai multe ori neglijat complet.

”Sunt responsabili în faţa legii pentru deturnare de fonduri. Autorităţile n-au cum să nu-i controleze! Duce la o doza de nesimţire, ca banii deşi sunt pentru juniori să fie folosiţi în alte scopuri”, a transmis Mircea Sandu.

Din cauza ilegalităţilor comise, responsabilii Stelei pot fi judecaţi penal de către autorităţi însă pe plan sportiv clubul nu riscă nici un fel de sancţiunii.

”Eu le-am atras atenţia public, mai mult n-am ce să fac. N-am cum să iau măsuri împotriva Stelei pentru că asta este treaba autorităţilor. Eu doar i-am avertizat public”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor