Dosarul Colectiv intră pe rolul instanţei

La aproape un an de la tragedia din Colectiv, soldată cu 64 de morţi, magistraţii vor începe dezbaterile pe dosar.
.
. (Photos.com)

Judecătoria Sectorului 4 a dispus vineri începerea dezbaterilor pe fond în dosarul Colectiv, dosar în care au fost puşi sub acuzare cei trei patroni ai clubului, acuzaţi de ucidere din culpă, vătămare corporală şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

De asemenea, au mai fost deferiţi instanţei patroana şi angajaţi ai firmei ce au livrat artificiile care au declanşat drama precum şi persoanele juridice SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, relatează Agerpres.

Anterior începerii dezbaterilor, judecătorul de cameră preliminară a respins toate excepţiile şi cererile ridicate de inculpaţi. Concret, magistratul a respins cererea lui Alin Anastasescu de restituire a dosarului la parchet şi de excludere a unor mijloace de probă, precum imagini video înregistrate în seara zilei de 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv, expertize în incendii şi construcţii, procese-verbale de redare imagini.

Instanţa a respins şi solicitarea Danielei Niţă, patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists, care ceruse excluderea unor mijloace de probă, precum şi cererea lui Cristian Niţă de excludere a unor probe (procese verbale de redare a unor convorbiri telefonice purtate de acesta la datele de 31 octombrie 2015, 1 — 3 noiembrie 2015).

Judecătorul nu a admis nici solicitarea părţii civile Dănuţ Strugaru de trimitere a dosarului la parchet pentru completarea urmăririi penale şi introducerea în cauză, în calitate de părţi responsabile civilmente, a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti-Floreasca şi a Ministerului Finanţelor Publice

Totodată, judecătorul a respins şi cererile de constituire ca părţi civile formulate de Gabriel Alexandru Popescu, Sebastian Dănuţ Coandă, Ioan Andrei Găluţ, Ionuţ Tudor, Nicoleta Dumitrescu, Elena Tudor, Mihai Diaconu, Iulian Rob, Nicodemus Marvin, Cătălin Mocanu, Victor Dobre, Andreea Popescu şi Alexandra Adriana Nicula (persoane vătămate în raport de care nu s-a pus în mişcare acţiunea penală, dispunându-se disjungerea).

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 3 zile de la comunicare.

Reamintim că 64 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma incendiului de la Colectiv, 27 în noaptea tragediei iar restul, de-a lungul lunilor ce au urmat, în spitale din România şi străinătate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne