Vlad Voiculescu: Dacă s-ar repeta Colectiv, am fi din nou depăşiţi de situaţie

În cazul în care Colectiv s-ar întâmpla mâine, autorităţile ar fi din nou depăşite de situaţie, a atras atenţia ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Facebook)

Dacă ar avea loc un alt dezastru similar cu cel de la clubul Colectiv, România ar fi depăşită de situaţie pentru că nu are nici suficiente locuri în spitale şi nici condiţiile potrivite, a explicat sâmbătă seară, la Antena 3, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu.

"În cazul în care Colectiv s-ar întâmpla mâine nu avem suficiente locuri în spitale şi nu avem condiţiile necesare pentru a trata atâţia pacienţi cu arsuri grave. Ceea ce trebuie spus este că orice capitală europeană ar fi depăşită de situaţie. Ce ar trebui să facem şi sunt sigur că am face - pentru că autorităţile statului au învăţat din ce s-a întâmplat atunci - sunt sigur că am trimite pacienţi mult mai repede în străinătate şi cred că asta ar fi lucrul de făcut. Ar trebui să ne asumăm ce avem în acest moment şi să avem în centru pacienţii.

Ce ar trebui să facem noi este să ne construim capacitatea ca, în cazul unei tragedii de o scară mai mică, să ne prindă pregătiţi. Şi asta facem. Pe de o parte renovăm secţia de terapie intensivă de la Spitalul de Arşi, pe de altă parte vă spuneam despre un spital nou de arşi, avem extinderea secţiei de post critic de la Floreasca, la care se lucrează în acest moment. Secţia specială de arşi de la Floreasca funcţionează la capacitatea maximă. Mai sunt multe lucruri de îmbunătăţit, dar secţia de acolo funcţionează şi nu ştiu ce ne-am face fără ea", a declarat ministrul Sănătăţii, citat de Hotnews.ro.

Ţara noastră trimite în străinătate la tratament în jur de 1000 de copii anual. Cu banii cheltuiţi s-ar fi putut construi un spital.

"Pleacă foarte mulţi copii la tratament în străinătate, sunt 1000 de copii pe care îi trimitem în străinătate anual. Calculaţi că fiecare caz trimis în străinătate costă câteva zeci de mii de euro. Cu banii aceştia se construia deja un spital. Cu banii pe care îi cheltuim într-un singur an am fi putut construi un spital", a punctat Vlad Voiculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne