Solidaritate cu medicii care dezvăluie neregulile din sistem. Petiţie pentru doctoriţa Elena Voicu

Românii se mobilizează pentru sprijinirea doctoriţei care a dezvăluit nereguli la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Pantelimon".
Justiţia
Justiţia (Captură web)

Petiţia prin care se cere protejarea doctoriţei Elena Voicu, cea ce a semnalat presei faptul că doctorii de gardă de la secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” nu aveau acces la medicamentele din gestiune, a strâns peste 1600 de semnături.

"Vă solicităm să luaţi măsuri de urgenţă privind situaţia de la secţia ATI a Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sf. Pantelimon”. Aici, cadre medicale care au avut curajul să vorbească despre neregulile din sistem sunt intimidate şi nu sunt lăsate să îşi facă meseria.
Doamna doctor Elena Voicu a arătat presei situaţia: medicii de gardă nu aveau acces la medicamentele din gestiune, ţinute sub cheie, cheie care era luată acasă de fosta şefă de secţie şi de asistenta şefă, destituite ulterior din funcţii", se precizează în petiţie.

Prin petiţia postată pe declic.ro, semnatarii îi atrag atenţia ministrului Sănătăţii că neprotejarea medicilor ce au dezvăluit neregulile din sistem transmite un mesaj clar: şi anume că în România, dacă sesizezi nereguli, vei avea consecinţe de suportat.

"Protejarea acestor persoane este esenţială în combaterea corupţiei din România şi pentru reformarea sistemului medical", se mai arată în petiţie.

De ce este important?

"Încercaţi să vă puneţi în locul Dr. Voicu. E noaptea TRAGEDIEI de la COLECTIV. Îţi sosesc în secţia A.T.I. oameni arşi, în stare deosebit de gravă. DULAPUL CU medicamentele de care au absolută nevoie ca să supravieţuiască e ÎNCHIS şi CHEIA NU-I DE GĂSIT ...

ŞEFA DE SECŢIE, momentan suspendată, a fost înregistrată, relativ recent, când spunea că „Din păcate, nu ajunge pentru toată lumea. Trebuie să facem o oareşce diferenţiere (...) Eu am propus O CHESTIE care mi s-a părut DE BUN-SIMŢ: HAIDEŢI SĂ DĂM TOTUŞI LA ĂIA TINERI ŞI LA ĂIA CU ŞANSE!”. Înregistrarea o puteţi asculta aici (articol din luna iunie):

Medicina nu este o ştiinţă exactă. Să te ERIJEZI ÎNTR-UN MIC DUMNEZEU şi să împarţi cu nonşalanţă viaţa şi moartea ...? Ne lăsăm nepăsători sănătatea, viaţa chiar, a noastră, a copiilor, părinţilor şi iubiţilor noştri la cheremul unor astfel de oameni?

Toate acestea în condiţiile în care există un Program Naţional Pentru Terapie Intensivă foarte scump, plătit din banii noştri, ai contribuabililor, făcut în scopul tratării optime a fiecărui pacient aflat în stare critică, indiferent de vârstă, condiţie socială şi situaţie medicală, care program funcţionează bine.

După dezvăluirile făcute, Elena Voicu a fost convocată într-o comisie de disciplină şi este împiedicată să îşi facă meseria. Într-o declaraţie dată Mediafax, aceasta explică: ''Deşi este suspendată (fosta şefă de secţie), strânge semnături împotriva mea de la diverşi colegi, îi îndeamnă să fie împotriva mea şi încearcă să facă o situaţie tensionată pe secţia de terapie”.

Medicul este susţinut de Camelia Roiu, medicul de la Spitalul de Arşi, care a înregistrat imaginile cu pacientul pe rănile căruia erau larve, ulterior fiind deschisă şi o anchetă. Aceasta a scris recent pe pagina sa de Facebook: "Elena Voicu de la Spitalul Pantelimon este hărţuită, intimidată, împiedicată să-şi facă meseria. Acelaşi lucru s-ar fi întâmplat cu mine dacă acum eram în spital şi nu în concediu. Dacă ne vor elimina pe cei care spunem adevărul şi ne pasă, nu vom mai avea nici o şansă la vindecare. Domnule ministru, treziţi-vă! Sper că ştiţi că vi se pregăteşte debarcarea, exact de către cei pe care nu aţi vrut să-i deranjaţi!!!", scriu iniţiatorii petiţiei.

Reamintim că o petiţie similară a fost iniţiată şi pentru doctoriţa Camelia Roiu, cea care a realizat filmarea cu un pacient internat la terapie intensivă, în Spitalul de Arşi, având o rană colcăind de viermi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne