Dosarul Bica: Tender încearcă să-l bage "la apă" pe SOV. "Nu sunt tovarăş de faptă cu Coldea", susţine Vîntu

Sorin Ovidiu Vintu
Sorin Ovidiu Vintu (Epoch Times România)

Afaceristul Ovidiu Tender, unul din cei ce au contribuit, printr-un denunţ, la arestarea fostei şefe a DIICOT, Alina Bica, susţine că Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi cerut mită pentru ca împreună cu Bica să îl ajute să scape de dosarul RAFO CAROM, dosar în care Tender a fost condamnat la 11 ani de închisoare cu executare.

Potrivit Realitatea TV, informaţia apare în denunţul lui Tender formulat la DNA împotriva Alinei Bica, obţinut în exclusivitate de respectivul post TV.

"În 25 mai 2005, am fost chemat la o întâlnire de către Vîntu Sorin Ovidiu care, după ce m-a verificat să nu am vreun aparat de înregistrare, audio sau video, mi-a cerut să dau suma de 4 milioane de euro cash pentru a scăpa de dosarul penal de la DIICOT. Mi-a dat termen să plătesc această sumă până la 25 iulie 2005, pentru ca suma urmă sa se împartă la opt persoane care vor rezolva problema cu dosarul meu. La nedumerirea şi neîncrederea mea faţă de această solicitare, Vîntu Sorin Ovidiu mi-a spus că voi primi un semnal în acest sens când voi fi chemat la DIICOT.

Într-adevăr, după câteva zile am fost chemat la DIICOT de către procurorul Alina Bica, care mi-a transmis mesajul: Vă felicit că v-aţi descurcat! Am înţeles că solicitarea de a da 4 milioane de euro făcută de Vîntu era cu acordul procurorului de caz şi eventual al altor persoane pe care nu le-a menţionat", scrie Tender în denunţul citat de Realitatea TV.

Afaceristul, a cărui condamnare la închisoare în dosarul Rafo-Carom nu este definitivă, ar mai fi scris în denunţul său că a refuzat să dea aceşti bani, după care SOV l-a avertizat că va suporta consecinţele refuzului său de a da mită.

"La termenul din 25 iulie 2005, până la care trebuia să fac plata, am fost chemat din nou de Sorin Ovidiu Vîntu la domiciliul acestuia unde, în prezenţa lui Liviu Luca, după ce eu le-am comunicat că nu am de unde să plătesc această sumă, aceştia mi-au spus că grupul lor consideră că eu i-am înşelat şi că de acum încolo voi suporta consecinţele refuzului meu de a da mită. După numai câteva zile, am fost chemat de procuroarea Alina Bica şi aceasta a dispus împotriva mea măsura obligării de a nu părăsi ţara", susţine Tender.

Potrivit Realitatea TV, Vîntu care, culmea ironiei, a denunţat şi el, în februarie 2014 un personaj celebru (Rudel Obreja, unul din cei cercetaţi în Gala Bute), pe motivul că acesta i-ar fi cerut bani să-i aranjeze o sentinţă, neagă acuzaţiile pe care i le-a adus Tender.

"Nu sunt tovarăş de faptă cu Generalul Coldea! Din arest, doamna Bica acuză presiunile pe care Coldea le făcea pentru a-i închide omului de afaceri Tender dosarul. Tender fuge la parchet şi spune că Bica a minţit. Nu Coldea, ci Vîntu a intervenit pentru a-i închide dosarul.

Vreau să fac trei precizări:

1. La vremea aceea, Toţi ştiam că Tender e falit.
2. Nu sunt tovarăş de faptă cu Generalul Coldea.
3. Dacă, prin absurd, Tender ar fi afirmat adevărul, fapta este prescrisă. Este evident că este doar o operaţiune de imagine prin care se încearcă înlocuirea numelui Generalului Coldea cu numele meu. Şi acest « mare bărbat » încearcă să se ascundă în spatele meu", este replica pe care Vîntu a dat-o la acuzaţiile lui Tender.

Reamintim că imediat după ce Elena Udrea, pusă sub acuzare în dosarul Microsoft s-a lansat în acuzaţii contra lui Florian Coldea, şeful interimar al SRI, Bica (prietenă cu Udrea) a făcut şi ea din spatele gratiilor o serie de declaraţii incendiare despre generalul Coldea, acuzând că acesta a făcut presiuni majore asupra ei. Bica a mai relatat că a fost chiar în pericol de moarte. Mai multe, aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.