Execuţia lui Ivan. "În PSD, dacă îl superi pe Dragnea şi te iei de Ghiţă, eşti pedepsit"

Cătălin Ivan
Cătălin Ivan (Epoch Times România)

Cătălin Ivan susţine că motivul real pentru care a fost "executat" vineri în şedinţa Comitetului Executiv Naţional de la Sinaia - fiind debarcat de la şefia PSD Sector 1 şi înlocuit cu Dan Tudorache - este că a îndrăznit să-l supere pe Liviu Dragnea, dar şi pe Victor Ponta atunci când l-a criticat pe prietenul său, Sebastian Ghiţă, relatează Mediafax.

Întrebat care crede că este motivul real pentru care a fost debarcat, Cătălin Ivan a replicat: "Aş fi spus doar că l-am supărat pe Dragnea, că nu sunt de acord cu el. Nu am cum să gândesc ca domnul Dragnea pentru că nu am citit aceleaşi cărţi şi avem construcţii total diferite. Nu e scris în statut că nu ai voie să gândeşti altfel. Numai că poziţia domnului Ponta îmi arată foarte clar că de fapt supărarea este legată de faptul că am zis rău de Sebastian Ghiţă."

"Deci în PSD, dacă îl superi pe Dragnea şi te iei de Ghiţă, eşti pedepsit. Iar eu azi am fost pedepsit. Mesajul meu e simplu şi pentru domnul Dragnea, ca şi pentru domnul Ponta: ne vedem la Congres. Ei ştiu că la Congres vor pierde, de aia nici nu-l fac", a completat Cătălin Ivan.

În opinia europarlamentarului PSD, înlăturarea sa de la conducerea organizaţiei PSD Sector 1 reprezintă "o execuţie", nefiind clar pentru nimeni dintre cei prezenţi de ce s-a luat decizia aceasta.

"Nu a vorbit nimeni cu mine nici în ziua Comitetului, nici înainte. Nu ştia nimeni că sunt nemulţumiri legate de Sectorul 1. Vorbisem şi cu doamna Andronescu şi nimeni nu a spus absolut nimic. M-am trezit că se ridică doamna Andronescu şi propune dizolvarea conducerii PSD Sector 1. Deci, o execuţie. Dar a fost atât de amuzantă întreaga situaţie încât nici nu mă pot supăra pe ei. E aşa, de povestiţi nepoţilor", a afirmat Cătălin Ivan.

Europarlamentarul povesteşte că Ecaterina Andronescu a fost jenată de situaţie motivându-şi propunerea de dizolvare a organizaţiei prin faptul că acum un an şi jumătate acesta ar fi schimbat nişte preşedinţi de centre de vot.

"Nu i-am schimbat eu, a fost decizia conducerii PSD Sector 1. Iar pentru că i-am schimbat acum un an şi jumătate, azi a fost momentul decontului, deşi de atunci am avut foarte multe BPN-uri şi CExN-uri. Domnul Ponta, pentru că a văzut că argumentaţia mea a fost pertinentă şi am explicat, a simţit nevoia să spună un mare neadevăr: că rezultatele la sector au fost slabe. Eu i-am spus că oricând, cu cifre, discutăm ca să-i arăt că a fost un rezultat bun. A zâmbit şi nu a fost de acord să avem o discuţie", a explicat Ivan.

Mai mult, europarlamentarul PSD subliniază că, dacă motivul invocat de Victor Ponta privind rezultatul obţinut de organizaţie în alegeri ar fi cel real, atunci ar trebui luate măsuri similare în cazul a 27 de alte filiale, în condiţiile în care 15 organizaţii similare au avut rezultate mai slabe iar alte 12 filiale sunt în situaţia PSD Sector 1.

"Deci, dacă măsura ar fi justificată, cum a spus domnul Ponta, atunci ar trebui luată o decizie pentru 27 de organizaţii din ţară", a concluzionat Cătălin Ivan.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.