Doi pinguini şi un "selfie" involuntar (video)

Pinguini
Pinguini (Print screen YouTube)

Două exemplare de pinguini imperiali au fost filmate în prim-plan în Antarctica, oferind o idee despre modul în care interacţionează această specie cu mediul înconjurător.

Scena a fost filmată pe 8 martie în Auster Rookery lângă staţia de cercetare Mawson din Australia.

În timpul unei vizite în colonia de pinguini, exploratorul antarctic australian Eddie Gault şi-a lăsat camera de filmat pe gheaţă. În scurt timp, doi pinguini, care sunt curioşi din fire, au profitat de ocazie şi şi-au făcut un „selfie”.

Deşi la început în clipul video le apar picioarele, imediat unul dintre ei s-a apropiat de aparatul de filmat şi, cu o singură lovitură, a făcut ca obiectivul camerei să se concentreze numai pe faţa sa. Curiozitatea a făcut ca un alt pinguin să i se alăture. Timp de aproximativ o jumătate de minut, cei doi emit sunete şi privesc curioşi camera, înainte de a se ridica şi de a-şi scutura în mod repetat capul şi burta.

Clipul video a fost lansat, cu mare succes, pe pagina Australian Antarctic Divizion.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style