Un australian în vârstă de 109 de ani tricotează pulovere pentru pinguinii afectaţi de o deversare de petrol

Pinguini în Peninsula Antarctică
Pinguini în Peninsula Antarctică (Jon Brack / National Science Foundation)

Alfred Date, un australian în vârstă de 109 de ani, timp de un an întreg a tricotat mai multe pulovere pentru pinguinii australieni de pe Fillip Island, Australia, afectaţi de o deversare de petrol. Micile „articole de vestimentaţie” au fost donate ulterior „Victoria's Phillip Island Penguin Foundation”, relatează Daily Mail.

Cel mai bătrân bărbat din Australia a decis să tricoteze hăinuţele pentru pinguini deja după 12 ore de la sosirea sa la azilul pentru bătrâni din New South Wales Central Coast. Australianul a deprins meşteşugul cu mult timp în urmă, încă în 1932, când a fost nevoit să confecţioneze un pulover pentru nepotul său nou-născut.

Anterior, Fundaţia de salvare a pinguinilor de pe Pillip Island a făcut un apel către toţi oamenii dispuşi să tricoteze hăinuţe pentru pinguinii afectaţi de deversarea de petrol din martie 2013. Micuţele pulovere îi ajută pe pinguinii aflaţi în nevoie să nu înghită toxinele atunci îşi curăţă penele şi să nu îngheţe atunci când petrolul deversat le afectează penajul.

Mulţi oameni devotaţi, nu doar din Australia, ci din întreaga lume, au răspuns apelului organizaţiei şi şi-au folosit iscusinţa pentru a crea puloverele necesare pentru salvarea coloniei formată din 32.000 de pinguini de pe Phillip Island.