Dodon salută iniţiativa PSRM de a negocia o coaliţie cu PDM / Deputat PAS: Democraţii îi urează bun venit lui Putin în Moldova

Igor Dodon la întâlnirea cu Vladimir Putin la Moscova
Igor Dodon la întâlnirea cu Vladimir Putin la Moscova (facebook.com/Igor Dodon)

Consiliul Republican al Partidului Socialiştilor a decis, miercuri, să înceapă negocieri „pentru crearea unei coaliţii cu Partidul Democrat” şi „asigurarea unei guvernări stabile”, a anunţat PSRM într-un comunicat de presă.

La puţin timp şi preşedintele Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că salută decizia adoptată de PSRM de a iniţia dialogul politic în Parlament „pentru a asigura stabilitatea politică şi o guvernare eficientă pe termen lung”.

Acesta a menţionat că decizia socialiştilor de a evita anticipatele este una de responsabilitate politică şi în acord cu aşteptările cetăţenilor precizând că va sprijini „orice coaliţie care va avea ca scop îmbunătăţirea vieţii oamenilor” şi nu rezolvarea unor interese de partid.

„În cazul unui răspuns negativ dat eforturilor PSRM de a crea o majoritate politică stabilă, partidele care nu vor accepta dialogul din Parlament sau vor bloca activitatea Guvernului, urmează să-şi asume în faţa cetăţenilor declanşarea alegerilor anticipate parlamentare, dar şi efectele negative generate de criza politică şi socială pe care o creează”, a adăugat şeful statului.

În acest context, vicepreşedintele Parlamentului Mihai Popşoi a ţinut să sublinieze că „negustorul Dodon până acum mai mult a vândut: paşapoarte, hoteluri, avioane, dar şi oameni. S-a vândut şi pe sine nu doar o dată: când a plecat din PCRM, a votat pentru Nicolae Timofti şi a promovat sistemul mixt de vot împreună cu Plahotniuc.

Acum se apucă de cumpărat. De vânzare e fracţiunea Partidului Democrat. Astăzi, se pare, va fi oficializată tranzacţia. Astfel, PDM îi urează bun venit lui Putin în Moldova”, a concluzionat parlamentarul.

Partidul Democrat are în prezent 22 mandate după recenta ieşire din fracţiune a şapte deputaţi în frunte cu fostul vicepreşedinte al Parlamentului Andrian Candu. Aceştia au declarat că nu doresc o coaliţie cu socialiştii pe care colegii ar fi discutat-o în şedinţe secrete. Cu toate acestea, o coaliţie între PD şi PSRM ar avea suficiente mandate pentru a forma o majoritate parlamentară fragilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe