Deputaţii blocului ACUM au blocat tribuna Parlamentului: Dodon vrea să administreze ţara în stil asiatic

Deputaţii blocului ACUM au blocat tribuna Parlamentului
Deputaţii blocului ACUM au blocat tribuna Parlamentului (facebook.com/PAS)

Deputaţii Blocului ACUM, PAS şi Platforma DA, „în semn de protest faţă de acţiunile ilegale şi abuzive ale majorităţii parlamentare PSRM-PD”, care ar ignora total proiectele opoziţiei, au blocat vineri, 21 februarie, tribuna Parlamentului şi au scandat: „Ruşine!”, „Jos Ciocoi!”, „Fricoşii!”, „Mincinoşii!”.

Deputaţii blocului ACUM susţin că vineri, în şedinţa în plen, „încălcând orice normă de transparenţă decizională”, contrar deciziei Biroului Permanent al Parlamentului, a fost anunţată prezentarea raportului guvernului Chicu la 100 de zile în pofida faptului că potrivit ordinii de zi aprobate de Biroul Parlamentului şi făcută public pe site-ul Legislativului, acest raport urma să fie prezentat la şedinţa din 27 februarie.

Astfel, în momentul în care Ion Chicu s-a ridicat să citească Raportul activităţii Guvernului pentru cele 100 zile, deputaţii blocului ACUM i-au reproşat că procedează ca un fricos.

„Ca mincinoşii, ca fricoşii ... Aveţi curajul să veniţi pe 27 februarie, daţi raportul la toţi, toată ziua discutăm, aşa cum doamna spicher Greceanîi a promis în ultima şedinţă a Biroului Permanent - că vom avea o zi întreagă pentru întrebări...

Este o situaţie fără precedent când Guvernul Dodon a încercat să vină pe uşa din spate şi să-şi prezinte aşa-zisul raport de 100 de zile. Noi suntem republică parlamentară, nu suntem republica lui Dodon”, a scandat deputatul PAS Igor Grosu.

Preşedintele fracţiunii Platformei DA, Alexandr Slusari, a ţinut să atenţioneze că situaţia creată în Parlamentul moldovean este una gravă. „Se vede cu ochiul liber încercarea lui Igor Dodon de a transforma şi Parlamentul în anexa Preşedinţiei. Acesta vrea să captureze şi cea mai importantă instituţie în stat – Legislativul şi încearcă să ne racordeze regimul de lucru la agenda proprie.”

Alexandr Slusari a ţinut să atenţioneze cetăţenii, dar şi mass media că R. Moldova deşi este o ţară parlamentară este administrată tot mai mult în stil asiatic şi bizantic. „Avem guvernul Dodon şi toate organele justiţiei care derapează spre Preşedinţie. Trăim cu bârfe şi zvonuri. Se spune una se face alta, se gândeşte a treia. Ţara este împinsă spre zona euro-asiatică, iar noi nu vom admite acest lucru!”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe