Comemorarea zilei de 2 martie 1992. Membrii MP UNIREA au huiduit autorităţile socialiste şi au scandat „Dodon trădător!”

Dodon, Greceanîi şi Chicu, depunere de flori la memorialul Eternitate, 2.03.2020
Dodon, Greceanîi şi Chicu, depunere de flori la memorialul Eternitate, 2.03.2020 (facebook.com/Dodon Igor)

Preşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, informează că luni, 2 martie, Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Ion Chicu, fără veterani şi popor au depus „pe ascuns” flori la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul Memorial „Eternitate” în memoria celor căzuţi în 1992. Mai mult, preşedintele „s-a înconjurat de poliţie blocând circulaţia în jur, inclusiv pe trotuar”.

„Împreună cu cei din Mişcarea Politică UNIREA, ne-am propus să participăm astăzi la acţiunile de comemorare. Am vrut să depunem flori şi noi, şi să comunicăm în tăcere mesajele noastre scrise pe panouri, de fapt adevărul despre Dodon şi acoliţii săi.

Ei s-au speriat, ne-au înconjurat cu cordoane de poliţie şi ne-au împiedicat să participăm la acţiunea oficială de comemorare”, a declarat acesta precizând că din motivele relatate au protestat spontan. Membrii Mişcării Politice UNIREA au huiduit autorităţile socialiste şi au scandat „Jos Dodon!”, „Jos trădătorii!” şi „Dodon trădător!”

Fostul edil al Chişinăului a amintit că în fiecare an depunerile de flori se făceau împreună cu veteranii care au participat la războiul de agresiune al Rusiei asupra R. Moldova. „Veneau mii de oameni. Anul acesta, Dodon a făcut-o, singur, pe ascuns, ca un fugar.”

Într-o declaraţie comună a şefului statului, preşedintelui Parlamentului şi prim-ministrului se arată că evenimentele tragice din 1992, „relative la conflictul transnistrean”, au constituit cea mai obscură şi tristă filă din istoria modernă a R. Moldova.

„Consecinţele acelor confruntări armate se mai fac încă resimţite în societatea moldovenească, având un impact vizibil asupra vieţii politice şi socioeconomice a întregii ţări. La 2 martie, de Ziua Comemorării, îi pomenim pe toţi cei căzuţi în conflictul armat de pe Nistru”, au conchis oficialii de la Chişinău.

În contextul comemorării evenimentelor din 2 martie 1992, marcate prin începerea războiului ruso-moldav de pe Nistru, veteranii au organizat o acţiune de protest în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului. Având în vedere că premierul Chicu a ignorat cerinţele protestatarilor de a-i primi în audienţă împreună cu reprezentanţi ai presei aceştia au blocat circulaţia transportului în centrul Capitalei pe parcursul a mai multe ore.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe