Dodon, Greceanîi şi Sandu prezenţi la învestirea Irinei Vlah în funcţia de başcan al Găgăuziei. Bileţchi: A fost călcată în picioare Constituţia

Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, în cadrul ceremoniei de investire
Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, în cadrul ceremoniei de investire (facebook.com/irina vlah)

Premierul Maia Sandu, preşedintele Igor Dodon şi preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, au participat vineri seară la Comrat la inaugurarea celui de-al doilea mandat al başcanului autonomiei găgăuze, Irina Vlah. Ceremonia a avut loc în cadrul unei şedinţe extraordinare a Adunării Populare.

Înainte de plecare la eveniment, prim-ministrul Maia Sandu a scris pe pagina sa de Facebook că merge la învestirea Irinei Vlah în calitate de başcan al Găgăuziei pentru că, indiferent de divergenţele politice sau ideologice, e timpul să se pună capăt divizărilor între cetăţeni.

„Îmi doresc ca de acum înainte limba, cultura, etnia să nu mai fie folosite drept motive de dezbinare. Vreau să fim o societate unită, solidară, pentru că noi toţi avem aceeaşi dorinţă - să ne simţim bine acasă”, a adăugat Maia Sandu.

Alegerile în UTA Găgăuzia s-au desfăşurat la 30 iunie, iar Irina Vlah a fost aleasă cu votul a 91,27% din alegători. La ceremoniile de la Comrat au participat şi o delegaţie a parlamentului Federaţiei Ruse.

În context, liderul Unirea-ODIP, Vlad Bileţchi a ţinut să menţioneze că la investirea în funcţie a başcanului Găgăuziei au fost intonate imnuri a doua state: a Republicii Moldova şi UTA Găgăuzia, iar fundalul scenei ar fi fost reprezentat şi de drapelul Federaţiei Ruse. „Culmea, călcată în picioare Constituţia, caracterul unitar şi indivizibil, suveranitatea şi independenţa statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe