Dodon: Dacă nu se ajunge la o înţelegere cu blocul ACUM, va fi înaintată moţiune de cenzură împotriva guvernului

Maia Sandu susţine că nu va retrage proiectul prin care premierul urmează să preselecteze candidaturile la funcţia de Procuror General chiar dacă deputaţii nu îl vor susţine iar guvernul va fi demis.
Igor Dodon, la Comrat, 23.12.2018
Igor Dodon, la Comrat, 23.12.2018 (facebook.com/Dodon Igor)

După şedinţa fracţiunii Partidului Socialiştilor, preşedintele Igor Dodon a declarat că se doreşte păstrarea majorităţii parlamentare, precum şi a Guvernului actual. Cu toate acestea, se pregăteşte o moţiune de cenzură, care ar putea fi înaintată, dacă nu se va ajunge la un numitor comun cu blocul ACUM.

Acesta a menţionat că personal, dar şi PSRM categoric nu acceptă iniţiative care contravin Constituţiei. „Noi susţinem reforma justiţiei şi a procuraturii, dar atunci când se încearcă să se subordoneze politic unei persoane, lider de partid, funcţii importante în stat cred că lucrul acesta nu este tocmai bun.”

Şeful statului a precizat că vineri va avea discuţii cu toate fracţiunile parlamentare, iar pe la orele 15.00 va fi expusă poziţia finală. Şansa de a fi înaintată o moţiune de cenzură este foarte mare.

De menţionat că Andrian Candu a anunţat joi că PD retrage moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu, deoarece înţelege că aceasta nu va întruni numărul necesar de voturi. Totodată acesta, a ţinut să precizeze că „orice propunere în Parlament de demitere a Guvernului Sandu va fi susţinută plenar de Partidul Democrat”.

După ce au fost operate modificări la Legea Procuraturii, iar guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului pentru acest proiect, Igor Dodon a notat că în 72 de ore Guvernul Sandu ar putea cădea. Maia Sandu a informat însă că nu va retrage proiectul prin care premierul urmează să preselecteze candidaturile la funcţia de Procuror General chiar dacă deputaţii nu îl vor susţine, iar guvernul va fi demis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe