Maia Sandu: Igor Dodon trebuie să renunţe la jocurile de sub masă, prin care subminează reforma justiţiei

Maia Sandu, prim-ministrul Republicii Moldova
Maia Sandu, prim-ministrul Republicii Moldova (gov.md)

În contextul alegerilor locale generale de duminică 3 noiembrie 2019, prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, referindu-se la Andrei Năstase, a punctat că deşi chişinăuienii „au pierdut un potenţial primar bun”, cea mai mare victorie a acestor alegeri este că ele au fost libere.

Totodată, Maia Sandu a menţionat că Guvernul va lucra cu toţi primarii şi autorităţile publice locale alese. Adăugând că deşi Blocul ACUM, a cărui copreşedinte este, a „pierdut o bătălie”, Sandu a subliniat că „adevărata luptă împotriva corupţiei încă se duce”.

„Sper ca Ion Ceban să ţină minte şi să respecte toate promisiunile făcute oamenilor în campanie. Urmează o confruntare grea în care va fi clar dacă toţi din majoritatea parlamentară au fost sinceri atunci când şi-au asumat reforma justiţiei.

Igor Dodon trebuie să renunţe la jocurile de sub masă prin care subminează această reformă. Noi, în continuare vom lupta pentru o justiţie adevărată. Sunt pregătită să lupt de aici din Guvern sau din stradă alături de cetăţeni”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă.