Dodon ameninţă Moldova cu maidan dacă socialiştii nu câştigă la parlamentare

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova
Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova (Captură Foto)
Maria Maevschi
04.08.2018

„Nebunul a găsit uşa deschisă” a comentat jurnalistul Ion Terguţă, purtător de cuvânt al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), declaraţia preşedintelui Republicii Moldova Igor Dodon privind organizarea unui maidan la Chişinău în cazul în care socialiştii nu câştigă la parlamentarele din februarie 2019.

Mai mult decât atât, Terguţă a ţinut să specifice că preşedintele Dodon a ameninţat că va împuşca zeci de oameni în stradă în cazul în care Partidul Socialiştilor, din care oficial nu mai face parte, nu va câştiga alegerile parlamentare. „Dacă la alegerile parlamentare nu vor câştiga socialiştii, lumea va fi scoasă în stradă şi vom avea un „maidan” de tipul celui din Ucraina, când în 2014 au fost împuşcaţi zeci de protestatari”, a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni de la Accent TV.

„În cazul în care, după alegerile parlamentare, preşedintele ţării şi formaţiunea pro-prezidenţială - Partidul Socialiştilor – nu vor avea posibilitatea de a influenţa politica internă, vor exista două variante. Prima – scoatem lumea în stradă şi, folosind toate metodele posibile, schimbăm situaţia. A doua – le punem acestor băieţi tranşant întrebarea privind trecerea la forma de guvernare prezidenţială. Nu sunteţi de acord – citiţi punctul nr. 1. Alte variante nu pot să existe”, a adăugat Dodon.

Cu toate că şeful statului este sigur că va reuşi să scoată oamenii în stradă în număr mare de partea sa, cei mai mulţi dintre internauţi l-au trimis direct la „casa de nebuni” pentru declaraţiile făcute, unii menţionând chiar că Moldova nu ar putea fi numită „ţara minunilor” dacă nu ar avea un astfel de preşedinte.

„Oameni buni, suntem ameninţaţi de Şor, de Dodon, oare cât se vor mai prelungi toate acestea? Avem nevoie ca în fruntea ţării să stea nişte oameni impecabili de curaţi nu nişte hoţi şi tâlhari care ne fură şi ne ameninţă. Ruşine să le fie la aceşti ticăloşi care ne-au furat ţara şi care se tem că vor pierde scaunele moi”, a comentat Bivol Elena, o internaută.

Adresându-se şefului statului, Valeriu Deozu a scris „bravo, atunci îţi va veni timpul şi ţie ca lui Ceauşescu”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor