UE are idee despre stat de drept. Oficial german, aflat în vizită la Chişinău, refuză întâlnirile cu membrii Guvernului

Pe lângă toate ilegalităţile comise de către autorităţile R. Moldova, "a mai venit" şi amnistia fiscală, cu suspiciunile că banii câştigaţi ilegal vor fi legalizaţi, ceea ce va lovi în fiecare cetăţean sincer şi corect, afirmă Maria Flachsbarth.
Maria Flachsbarth în vizită la Chişinău, 03.08.2018
Maria Flachsbarth în vizită la Chişinău, 03.08.2018 (facebook.com/igor munteanu)

Secretarul de stat parlamentar al Ministerului Federal al Cooperării Economice şi Dezvoltării din Germania, Maria Flachsbarth, susţine că Republica Moldova nu se va dezvolta din punct de vedere economic dacă potenţialii investitori nu vor avea convingerea respectării statului de drept.

În opinia oficialului german, ceea ce se întâmplă actualmente la Chişinău demonstrează lipsa acestei premise. ”Nu pot fi „ascunse sub covor” toate faptele care trezesc suspiciuni cu privire la independenţa justiţiei.”

”Oamenilor trebuie să le fie garantat dreptul la alegeri libere şi corecte. Trebuie să existe partide libere de interese, orientate spre popor, nu spre interesele personale”, a declarat Maria Flachsbarth în cadrul unei vizite în R. Moldova precizând că încrederea în politica ţării a fost subminată din mai multe părţi, inclusiv prin anularea netransparentă a alegerilor primarului general de Chişinău. ”Este absolut împotriva tuturor regulilor democratice.”

Oficialul german a ţinut să sublinieze că, pe lângă toate ilegalităţile comise de către autorităţile moldovene până în prezent, ”vine amnistia fiscală, cu suspiciunile că banii care au fost câştigaţi ilegal vor fi legalizaţi – acţiune care va lovi în fiecare cetăţean sincer şi corect”.

În concluzie, Maria Flachsbarth a încurajat oamenii din Moldova să nu renunţe, să lupte pentru drepturile pe care le au specificând că toate motivele enunţate au dus la faptul că în vizita sa recentă în R. Moldova a renunţat la întâlnirile oficiale cu reprezentanţii Guvernului. „Nu este un semnal că vom neglija Moldova, dar că cei din UE, ţările membre, au o anumită idee despre democraţie şi statul de drept.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe