Doamnelor, fiţi atente la genţile de mână, sunt un rezervor de bacterii! (studiu)


Genţile de femei sunt adesea contaminate de de diferite tipuri de bacterii.
Genţile de femei sunt adesea contaminate de de diferite tipuri de bacterii. (OLIVIER MORIN / AFP / Getty Images)

Toaleta este considerată a fi, prin excelenţă, un rezervor de microbi şi de bacterii. Dar există şi alte locuri care o pot concura cu mare succes: unul dintre acestea pare a fi poşeta de damă care, conform studiilor recente, este adesea locuită de chiriaşi nedoriţi, surse de potenţiale infecţii şi îmbolnăviri, relevă un studiu recent.

Cei care au constatat că genţile de damă sunt incubatoare de germeni "călători", sunt cercetătorii de la Iniţial Washroom Hygiene, care au efectuat teste bacteriologice pentru numeroase poşete de damă. Testele au demonstrat faptul că toate genţile, într-o mai mică sau mai mare măsură, sunt infestate cu bacterii, iar 20 la sută din acestea au avut un nivel foarte ridicat de contaminare bacteriologică.

Mai mult decât atât, cel mai înalt grad de contaminare îl au zona în care este ţinut telefonul mobil, crema de faţă şi crema de mâini, urmate de ruj şi de rimel.

Dintre diferitele tipuri de genţi, cele mai contaminate au fost cele din piele, care s-au dovedit a fi şi cele mai bogate în agenţi patogeni, iar genţile din ţesut spongios s-au demonstrat a fi terenul perfect de reproducere a bacteriilor.

După ce au constatat cât de contaminate sunt genţile de damă şi conţinutul lor, experţii le recomandă doamnelor să se spele pe mâini de fiecare dată când caută ceva în ele. Acest obicei banal, atât de banal încât adesea lumea uită de el, le-ar putea feri pe doamne de o mulţime de îmbolnăviri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură