Director de la Goldman Sachs refuză numirea în funcţia de ambasador al SUA la ONU

Dina Powell, director la Goldman Sachs
Dina Powell, director la Goldman Sachs (Getty Images)
Andrei Popescu
12.10.2018

O directoare de pe Wall Street, pe care Casa Albă a numit-o candidat principal la funcţia de ambasador al SUA la ONU, s-a retras din cursă, potrivit rapoartelor media.

Dina Powell, director la Goldman Sachs s-a retras din poziţia de candidat la funcţia de ambasador SUA la ONU, pentru a o înlocui pe Nikki Haley, au susţinut joi seară AP şi Reuters, citând oficiali anonimi.

Rapoartele media susţin că Powell i-a declarat preşedintelui american Donald Trump prin telefon că este onorată să fie luată în considerare, dar că doreşte să rămână la Goldman Sachs, potrivit RFE/RL.

Trump a discutat cu Powell despre această poziţie de când Haley a anunţat pe neaşteptate, în această săptămână, că va demisiona. Powell a lucrat anterior la Casa Albă, în timpul mandatului lui Trump, în calitatea de adjunct al consilierului pentru securitate naţională.

Preşedintele american a afirmat miercuri că îi ia în considerare pe Powell şi alţi câţiva candidaţi, pentru funcţia de mare profil de la ONU. Haley şi-a anunţat demisia în 9 octombrie.

Însă Reuters a susţinut că a existat o oarecare rezistenţă la Casa Albă pentru revenirea lui Powell, un înalt oficial al administraţiei afirmând înaintea de retragerea ei din cursă că aceasta nu mai este luată în considerare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor