DIICOT începe anul bine. Falsificator de carduri, prins în flagrant în timp ce scotea bani de la un ATM

A doua zi după Revelion, procurorii DIICOT din Capitală au prins în flagrant un bărbat de 34 de ani din Constanţa, pe nume Bobi Constantin Ciulin, în timp ce folosea carduri false pentru a retrage bani dintr-un bancomat.
DIICOT (facebook.com)
Andrei Pricopie
03.01.2016

Procurorii l-au reţinut pe bărbat sub acuzaţia de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi punerea în circulaţie de valori falsificate, acesta urmând să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat de presă remis de DIICOT, pe 31 decembrie 2015 şi pe 2 ianuarie 2016, Bobi Constantin Ciulin a accesat, fără drept, şi cu încălcarea măsurilor de securitate, sistemul informatic ATM aparţinând unei unităţi bancare de pe raza municipiului Bucureşti şi, folosind mai multe instrumente de monedă electronică false sau contrafăcute inclusiv a datelor de identificare care permit utilizarea acestora, a retras în numerar suma de 19.800 lei fără consimţământul titularilor.

Bărbatul a fost prins în flagrant delict în a doua zi a acestui an, în jurul orelor 1:20, în zona Şoseaua Mihai Bravu, având asupra sa 32 de carduri bancare, dintre care 14 neinscripţionate (blank) şi 18 falsificate şi contrafăcute, suma de 11.988 de lei, precum şi şase chitanţe de retragere de la două ATM-uri.

La domiciliul său, procurorii DIICOT au găsite în hard disk, un laptop, 50 cartele din material PVC goale (blank), un dispozitiv "MSR605" pentru citire şi scriere cartele din material PVC, o imprimantă, un laminator, precum şi suma de 60.000 lei.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor