Raluca Prună, despre reînvestirea şefei DNA: „Trebuie să nu fim ipocriţi şi să ne jucăm de-a procedura”

Ministrul Justiţiei a confirmat, vineri, că atâta vreme cât legea permite reînvestirea în funcţie a actualei şefe DNA, iar rezultatele o recomandă pe Kovesi, nu se va juca de-a procedura ci va aplica legea.
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Invitată vineri la B1 TV, Raluca Prună a confirmat că o va reînvesti pe Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al DNA.

„Funcţia devine vacantă la mijlocul lunii mai. Legea prevede şi posibilitatea reînvestirii. Şi dacă legea permite acest lucru, mă gândesc că e absolut logic ca cineva care a avut rezultate care sunt cuantificabile, care sunt statistice, care reies din bilanţul instituţiei care se face anual, trebuie să nu fim ipocriţi şi să ne jucăm de-a procedura. Eu nu o să fac asta! Aştept bilanţul DNA, dar toate datele de până acum mă determină să cred că ceea ce am de făcut e un lucru simplu: să aplic legea şi să reînvestesc pe procurorul şef”, a declarat Raluca Prună.

Ministrul a ţinut să precizeze că meritele DNA-ului sub conducerea lui Kovesi sunt recunoscute nu doar pe plan intern ci şi în rapoartele internaţionale de progres.

„Îmi pare rău că trebuie să le invoc, însă ele sunt un reper în funcţionarea instituţională în materie de sistem judiciar din România iar aceste rapoarte (MCV?) notează progresele remarcabile sub conducerea doamnei procuror şef Kovesi”, a adăugat Prună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne