Denigrarea magistraţilor. Raluca Prună: Cei care au avut curajul să meargă în instanţă au obţinut despăgubiri

Prezentă vineri seară în platoul B1 TV, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a vorbit despre apărarea reputaţiei magistraţilor de către Consiliul Superior al Magistraturii.
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Este suficient modul în care CSM intervine să apere reputaţia magistraţilor, în contextul unor sesizări formulate de magistraţi cu greutate precum şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, sau judecătoarea Camelia Bogdan? Noul ministru al Justiţiei Raluca Prună susţine că este de ajuns.

"Eu cred că este suficient. (...) Acum desigur că depinde ce forţă are într-o societate faptul că un asemenea for, care este foarte important nu numai în România dar în oricare stat membru (....) că CSM conchide în multe cazuri că este cazul să fie apărată reputaţia unui magistrat. Într-o societate aşezată acest lucru are un ecou mare în societate", a declarat Raluca Prună, citată de Agerpres.

Pe de altă parte, Raluca Prună a evidenţiat că unii dintre magistraţii care au avut curajul să meargă în instanţă au obţinut despăgubiri de la cei care i-au calomniat.

"Magistratul este şi el cetăţean şi sancţiunile, eu ştiu că au fost obţinute sancţiuni în instanţe, despăgubiri primite de către magistraţi (...) care au avut curajul să meargă în instanţă şi să ceară despăgubiri pentru prejudiciul de imagine care le este adus. (...) Faptul că acest consiliu a apărat în anul 2015, sper să nu greşesc, în de două ori mai multe cazuri reputaţia unor magistraţi, deci asistăm la o creştere semnificativă a numărului de magistraţi care se adresează CSM.

Ar trebui, în opinia mea, să fie un semnal de alarmă pentru societate, pentru că dacă ataci magistratul şi-l expui public evident că acesta este un atac la puterea judecătorească în cele din urmă", a mai declarat ministrul Justiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne