Detaliile a milioane de conturi Google, publicate pe un site rus

.
. (Photos.com)

Milioane de parole ale conturilor Google au fost publicate pe un site rus.

Un document cu informaţiile a aproximativ cinci milioane de conturi Google a fost publicat, marţi, pe un forum de securitate cibernetică rus, relatează Reuters.

Parolele conturilor publicate pe platformele Bitcoin Security ar fi fost şterse ulterior, lăsând 4,93 de milioane de conturi ce pot fi afectate din cauza dezvăluirilor.

Utilizatorul care a publicat documentul cu informaţii a declarat pentru CNews Rusia că majoritatea datelor sunt învechite.

Se crede că aproximativ 60% din parole sunt valide. Cel mai probabil, informaţiile au fost obţinute de pe site-urile la care utilizatorii s-au înregistrat folosind conturile lor de Google.

Un reprezentant al Google Rusia a declarat că a început o anchetă privind presupusa dezvăluire de informaţii şi a reamintit utilizatorilor să folosească parole sigure şi să activeze măsurile de siguranţă duble pentru a-şi proteja conturile.

Dezvăluirile vin la numai câteva zile după ce un alt pachet cu informaţii de cont a fost publicat, tot pe forumul rusesc Bitcoin.

La începutul săptămânii au fost publicate detaliile de cont a peste şase milioane de utilizatori ai serviciilor populare ruse de internet Mail.ru şi Yandex.

Companiile au anunţat că propriile lor baze de date nu au fost compromise şi au sugerat că datele furnizate au fost acumulate prin phishing şi alte atacuri cibernetice, care au fost lansate asupra utilizatorilor individuali.