Deputatul moldovean Petru Jardan lăsat fără imunitate parlamentară

Petru Jardan, deputat în Parlamentul R. Moldova
Petru Jardan, deputat în Parlamentul R. Moldova (facebook.com/Petru Jardan)

Legislativul de la Chişinău a ridicat vineri, 20 septembrie, imunitatea parlamentară a deputatului Partidului Sor, Petru Jardan, fost administrator al companiei Avia Invest care gestionează Aeroportul Internaţional Chişinău după concesionarea acestuia.

Potrivit procurorului interimar, Dumitru Robu, există probe care ar demonstra că Petru Jardan a contribuit la preluarea Aeroportului în interesele unui grup criminal organizat, condus de Ilan Sor. Mai mult, ar exista bănuieli că parlamentarul a fost implicat în spălarea de bani în proporţii deosebit de mari.

Demersul procurorului a fost examinat în lipsa deputatului, care s-ar afla peste hotare. Dumitru Robu a motivat necesitatea de a-i ridica imunitatea acestuia în lipsa sa prin faptul că îl suspectează de eschivare de la urmărirea penală, tentativă de nimicire a probelor şi înstrăinare a bunurilor ce figurează în dosar.

Petru Jardan a fost şi el membru al comisiei de concesionare care a atribuit în 2013, companiei AVIA-Invest, dreptul de a gestiona timp de 49 de ani Aeroportul Internaţional Chişinău, dar ulterior a devenit administrator al acestei companii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe