Vlogger, despre instalarea unui crucifix în incinta MAI: Pentru Năstase, statul şi democraţia se bazează pe Biserica Ortodoxă

Andrei Năstase ţinteşte Primăria Municipiului Chişinău, iar mai apoi Preşedinţia, de asta are nevoie să cocheteze cu Biserica Ortodoxă, consideră vlogger-ul Ion Andronache.
Acelaşi preot, diferiti politicieni, foto simbol
Acelaşi preot, diferiti politicieni, foto simbol (facebook.com / Minodora Prisacu)

„Andrei Năstase a instalat azi un CRUCIFIX imens în incinta Ministerului Afacerilor Interne, iar la dezvelirea acestuia a chemat pe mitropoliţii celor 2 mitropolii 'canonice' din Republica Moldova”, a scris vlogger-ul Ion Andronache pe contul său de Facebook, în contextul evenimentului organizat duminică, 15 septembrie, de şeful MAI în incinta instituţiei statului.

În acest sens, Andronache a precizat că Andrei Năstase ţinteşte Primăria Municipiului Chişinău, iar mai apoi Preşedinţia, de asta are nevoie să cocheteze cu Biserica Ortodoxă. Mai mult decât atât, chemându-i pe cei 2 mitropoliţi şi-ar fi dorit să fie primul politician care ar crea o punte de pace între Mitropolia Basarabiei şi cea a Moldovei, astfel câştigând simpatia tuturor creştinilor ortodocşi din ţară.

„Andrei Năstase le-a promis clericilor că MAI va fi primul partener al Bisericii Ortodoxe. Adică el îşi doreşte să preia acea relaţie de întâietate cu clericii, pentru ca ei în campania electorală să nu devină o armă împotriva sa, aşa cum au fost în 2016 împotriva Maiei Sandu.

Deşi la eveniment au fost invitaţi ambii mitropoliţi, cochetarea cu mitropolitul majorităţii, adică mitropolitul Vladimir, a fost mai amoroasă. A ajuns primul la minister, primul a luat cuvânt şi primul s-a apucat de dezvelit Crucifixul”, se mai arată în comentariul lui Ion Andronache.

Vlogger-ul a ţinut să puncteze că şeful MAI a venit cu o declaraţie cu care l-ar putea întrece chiar şi pe Dodon la nivel de religiozitate, adăugând că „pentru el statul şi democraţia se bazează pe cochetarea cu Biserica Ortodoxă”.

„Pe lângă faptul că o astfel de atitudine este una discriminatorie faţă de alte culte şi faţă de persoanele atee, ea mai este şi discriminatorie faţă de celelalte peste 10 culte creştin ortodoxe înregistrate oficial în Republica Moldova. (...) Când Andrei Năstase zice 'creştini', referindu-se la cei ortodocşi canonici, îi exclude pe cei câteva zeci de mii de creştini neortodocşi din ţară noastră. Apropo, nu pentru toţi creştinii crucea este un simbol 'dătător de viaţă'. Pentru unii creştini acesta este un simbol al suferinţei şi ei evită amplasarea crucifixelor peste tot unde este posibil. Acest eveniment a fost unul cu o doză de ipocrizie foarte mare”, a conchis Andronache.

De menţionat ar fi faptul că, după ce Dodon a declarat că „este preşedinte de la Dumnezeu”, acum şi Năstase a afirmat că „funcţia de ministru mi-a fost dată de Dumnezeu”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe