Maia Sandu: Frecvenţa de emisie Canal 2, preluată abuziv de sistemul oligarhic, trebuie să revină la TVR

Toate interferenţele fostelor guvernări în frecvenţa de emisie a TVR au produs o mare nedreptate, atât postului public român de televiziune, cât şi cetăţenilor R. Moldova, afirmă premierul Maia Sandu.
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova),
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova), (Epoch Times România)

Premierul Maia Sandu susţine că Guvernul va oferi toată susţinerea televiziunii publice din România (TVR) pentru recuperarea frecvenţei din Republica Moldova cu acoperire naţională: „E timpul să se facă dreptate. Încet, dar sigur, lucrurile revin la normalitate. Se sting luminile în televiziunile controlate de sistemul oligarhic, după ani de zile în care au slujit intereselor de partid.”

Prim-ministrul scrie, pe pagina sa de Facebook, că executivul a primit, joi, o scrisoare din partea directorului TVR prin care solicită Consiliului Audiovizualului o frecvenţă de emisie, care să permită difuzarea postului TVR Moldova pe întreg teritoriul ţării.

„Considerăm că toate interferenţele fostelor guvernări în frecvenţa de emisie a TVR au produs o mare nedreptate, atât postului public român de televiziune, cât şi cetăţenilor Republicii Moldova, iar frecvenţa de emisie preluată abuziv trebuie să revină la TVR”, a conchis Maia Sandu.

Începând cu 17 octombrie, postul de televiziune Canal 2, controlat de ex-liderul Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc, va renunţa la frecvenţa naţională de emisie preluată ilegal de la TVR acum 12 ani. Recent, postul respectiv a recomandat autorităţilor de la Chişinău „ca frecvenţa Canal 2 să fie returnată postului de televiziune TVR Moldova.”

Directorul executiv al Asociaţiei Presei Independente, Petru Macovei, nu a exclus că frecvenţa ar putea fi preluată de un post apropiat socialiştilor şi preşedintelui Igor Dodon – Accent TV.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe