Deputaţii scot taxa-radio TV din proiectul lui Liviu Dragnea. PSD face presiuni (surse)

Inclusă printre cele 102 taxe pe care Liviu Dragnea le voia eliminate, taxa radio-tv se va menţine. Eliminarea ei ar fi însemnat transformarea TVR şi SRR în instrumente de propagandă politică, au avertizat sindicatele de profil.
Vot pe Legea Bugetului în Parlament, 16 decembrie 2015
Vot pe Legea Bugetului în Parlament, 16 decembrie 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

UPDATE: Deşi membrii Comisiei de Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor au decis că taxa radio-tv trebuie menţinută, PSD face presiuni ca aceata să fie scoasă, aşa cum prevede proiectul de act normativ pus pe repede înainte de Liviu Dragnea chiar înainte de alegeri, au declarat surse apropiate proiectului pentru Epoch Times.

Reamintim ca profesionişti din media şi sindicatele de profil au avertizat că scoaterea taxei radio-tv va duce la adâncirea aservirii politice a TVR-ului si Radioului Public, tranformând cele două instituţii în instrumente de progapagandă.

***

Taxa Radio-TV va rămâne în vigoare, Comisia de Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor a decis să o scoată de pe lista celor 102 taxe pe care PSD îşi propunea să le elimine, printr-un proiect legislativ aprobat săptămâna trecută de Senat.

Decizia deputaţilor din Comisia de Buget vine pe fundalul a numeroase proteste ale profesioniştilor şi sindicatelor din domeniul audio-vizualului, care au avertizat că eliminarea acestei taxe va duce la aservirea TVR şi Radio România, care vor deveni dependente de bugetul de stat - cu alte cuvinte, vor fi dependente de politic.

Merită menţionat că, în urma sesizării primite din partea Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-Mediasind, membru afiliat IFJ şi EFJ, Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Federaţia Europeană a Jurnaliştilor au sesizat în urmă cu 4 zile Consiliul Europei pe această temă.

Recomandăm şi: SOS Radiodifuziunea Română: Radioul, condus ca o feudă. Manipulări pe tema eliminării taxei radio-tv, jurnaliştii anchetaţi abuziv