Deputat român: Pe 25 martie, inima românismului va bate la Chişinău

Marea Adunare Centenară îşi doreşte să dea semnale clare către Bucureşti, Washington, Bruxelles şi chiar către Moscova că românii de pretutindeni îşi doresc Reunirea, afirmă Constantin Codreanu.
Marş unionist la Chişinău
Marş unionist la Chişinău (Epoch Times România)

Deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a adresat miercuri de la tribuna Camerei Deputaţilor o invitaţie de participare la Marea Adunare Centenară care se va desfăşura la Chişinău. “Pe 25 martie, inima românismului va bate la Chişinău. Să fim prezenţi cu toţii în stradă, pentru a ne asuma cel de al treilea proiect de ţară al României: Reîntregirea.”

”Pe 25 martie 2018, la Chişinău, în Capitala celui de al doilea stat românesc zeci de mii de persoane vor ieşi în stradă pentru a marca, pe de o parte, cei 100 de ani de la momentul istoric în care Sfatul Ţării de la Chişinău a votat ca Basarabia să revină la Patria mamă România, iar, pe de altă parte, să ceară Reîntregirea. Să ceară un lucru absolut firesc”, a declarat deputatul român precizând că doar naţiunea română rămâne în continuare singura care suportă consecinţele unui pact criminal semnat de Ribbentrop şi Molotov.

Constantin Codreanu a îndemnat ca pe 25 martie reprezentanţi ai Parlamentului, Guvernului şi Preşedinţiei Române să fie prezenţi la evenimentul care îşi doreşte să dea semnale clare către Bucureşti, Washington, Bruxelles şi chiar către Moscova că românii din Republica Moldova, din România şi din diaspora îşi doresc Reunirea.

De menţionat că numărul declaraţiilor simbolice de unire cu România a ajuns la 112, iar preşedintele Igor Dodon în repetate rânduri a cerut pedepse penale pentru funcţionarii care le-au semnat. La solicitările lui Igor Dodon şi a socialiştilor nu au reacţionat instituţiile statului vizate: procuratura, SIS şi MAI.

În opinia fostului Procuror General, Dumitru Postovan, citat de Radio Europa Liberă, semnarea declaraţiilor de unire este manifestarea dreptului persoanei la libertatea conştiinţei prevăzut de Constituţia R. Moldova. ”E vorba de o conştiinţă a omului care nu poate fi schimbată nici cu Codul Penal, nici cu închisoarea.”