Valeriu Munteanu este candidatul liberalilor la funcţia de Primar al Chişinăului

După socialistul Ivan Ceban, liberalul Valeriu Munteanu va fi al doilea cel mai important candidat al lui Plahotniuc la alegerile din Chişinău, afirmă activistul civic Valeriu Paşa.
Valeriu Munteanu, vicepreşedinte PL
Valeriu Munteanu, vicepreşedinte PL (facebook.com)

Valeriu Munteanu a fost desemnat candidatul Partidului Liberal pentru funcţia de Primar General al municipiului Chişinău. Decizia a fost luată marţi seară în cadrul şedinţei Biroului Politic al formaţiunii.

Liberalii anunţă că dintre cele 6 candidaturi înaintate, Valeriu Munteanu a acumulat votul majorităţii membrilor biroului.

De menţionat că activistul civic Valeriu Paşa a anticipat decizia liberalilor menţionând câteva zile în urmă că după socialistul Ivan Ceban, liberalul Valeriu Munteanu va fi al doilea cel mai important candidat al lui Plahotniuc la alegerile din Chişinău.

”Scenariul de bază al lui Plahotniuc va fi să îi vadă pe ambii în turul doi, iar rezultatul unei astfel de "confruntări" nu mai contează, primăria tot a lui va fi. Asta dacă alegătorul este atât de scurt de memorie şi a uitat cine este Mihai Ghimpu”, conchide Valeriu Paşa.

Alegerile locale noi pentru funcţiile de primar al municipiilor Chişinău şi Bălţi vor avea loc pe 20 mai. Decizia a fost adoptată luni, 12 martie de Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova.