Dodon a instalat în Chişinău panouri anti-unioniste. Munteanu: Viitorul este în România

În prezent asistăm la o spectaculoasă formă de creativitate populară românească. Declaraţiile de unire ale localităţilor, dincolo de încărcătura lor simbolică, sunt acţiuni politice prin excelenţă, afirmă Petru Bogatu.
Mesajele lansate de Igor Dodon şi Valeriu Munteanu
Mesajele lansate de Igor Dodon şi Valeriu Munteanu (facebook.com/valeriu munteanu)

Preşedintele Igor Dodon consideră că anul 2018 ar fi ceasul de vârf al unioniştilor, de aceea a lansat la nivel naţional mesajul imprimat pe panouri publicitare cu sloganul: ”Unionismul trece, patria rămâne. Moldova are viitor”.

Mai mult, şeful statului susţine că aniversarea Centenarului a răscolit în unionişti cele mai iraţionale şi întunecate emoţii şi pasiuni, iar multe autorităţi din România şi-au arătat adevărata faţă şi intenţie. Cu toate acestea, unioniştii vor rămâne doar cu visul nerealizat. Şi cu ruşinea pe viaţă pentru trădarea ţării şi a neamului în care s-au născut.

”Unirea niciodată nu se va produce. Timpul va trata această maladie”, a adăugat Igor Dodon.

În context, vicepreşedintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, îi sugerează ”tovarăşului” Igor Dodon, că viitorul este în România iar unionismul va trece după Unire. ”Când ai cu adevărat Patrie.”

În opinia analistului politic Petru Bogatu, în prezent asistăm la o spectaculoasă formă de creativitate populară românească. Declaraţiile de unire ale localităţilor, dincolo de încărcătura lor simbolică, sunt acţiuni politice prin excelenţă. Iar acţiunile politice, precum se ştie, produc neapărat efecte politice.

De menţionat că 111 localităţi din R. Moldova au semnat o declaraţie simbolică de Unire cu România, printre care şi localitatea Sadova, satul natal al preşedintelui. Unioniştii vor să se adune în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău în perioada 24-27 martie pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire.