Deputat democrat va depune mandatul. Expert: PDM se distanţează de oamenii asociaţi cu Plahotniuc pentru a-şi spăla imaginea

Democraţii crează precondiţii pentru a spăla imaginea partidului cu scopul asigurării unei imagini acceptabile pentru a participa la coaliţii politice ulterioare, deja oficiale, afirmă Dionis Cenuşă.
Sediul Partidului Democrat
Sediul Partidului Democrat (Epoch Times România)

Liderul Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip a declarat în cadrul unei emisiuni televizate de la Jurnal TV că în această săptămână Constantin Botnari, persoană apropiată lui Vladimir Plahotniuc, care nu se prezintă la şedinţele Legislativului, îşi va depune mandatul de parlamentar.

În context, analistul Dionis Cenuşă constată că gradual se încearcă o distanţare a democraţilor de oamenii asociaţi cu regimul lui Vladimir Plahotniuc. „Din acest motiv, Constantin Botnari, ales pe circumscripţie naţională, părăseşte Parlamentul.”

Politologul crede că astfel sunt create precondiţii pentru a spăla imaginea PDM cu scopul asigurării unei imagini acceptabile pentru a participa la coaliţii politice ulterioare, deja oficiale, cu PSRM şi cu alţii.

În opinia lui Dionis Cenuşă, obiectivele imediate urmărite de democraţi ar fi dezarmarea criticilor anti-PDM, parvenite de la blocul ACUM. „Înlocuirea deputaţilor dubioşi cu persoane noi ca o modalitate de a crea percepţia că PDM s-ar reforma.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe