Daniel Ioniţă, la întâlnirea cu Ion Chicu: Sprijinul României va fi strict condiţionat de continuarea reformelor

Daniel Ioniţă, ambasadorul României la Chişinău
Daniel Ioniţă, ambasadorul României la Chişinău (gov.md)

Republica Moldova rămâne a fi o prioritate strategică pentru România, iar parcursul european al ţării va fi susţinut în continuare de autorităţile române, a declarat vineri ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, în cadrul unei întrevederi cu premierul Ion Chicu.

În contextul actual politic, Daniel Ioniţă a afirmat că sprijinul României, inclusiv financiar, va continua să urmărească cu prioritate interesele cetăţenilor din Republica Moldova, realizarea proiectelor bilaterale strategice şi va fi strict condiţionat de continuarea reformelor esenţiale pentru dezvoltarea democratică a ţării şi avansarea parcursului său european.

„România nu va rămâne indiferentă de soarta Republicii Moldova, pentru că avem un spaţiu comun de limbă, cultură şi tradiţii care, cu siguranţă, constituie un fundament solid al relaţiilor noastre bilaterale”, a precizat diplomatul român.

De asemenea, ambasadorul român acreditat la Chişinău a mulţumit pentru susţinerea acordată de autorităţile Republicii Moldova în contextul organizării alegerilor prezidenţiale din România, care în primul tur s-au desfăşurat fără impedimente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe