Delfinul căruia nu-i place iPad-ul (video)

Delfin
Delfin (Captură video)

Ştiinţa a demonstrat din plin faptul că delfinii sunt animale inteligente, dar că nu le place tehnologia încă nu se cunoştea până acum.

Acest scurt şi amuzant videoclip generează două întrebări majore. Prima: ce a determinat-o pe femeie să folosească iPad-ul ca un aparat de fotografiat? A doua: de ce delfinul a reacţionat în acest mod?

Doamnă, de ce utilizaţi iPad-ul ca un aparat de fotografiat? La această întrebare nu este greu de răspuns. Fotografiem tot, cu tot ce avem la îndemână, nu contează ce. Numai să fotografiem. Fotografiem mâncarea din farfurie (probabil are un gust mai bun dacă este fixată într-o imagine!), ne fotografiem copiii din prima clipă în care vin pe lume, casa, câinele, porcul, pantofii.... Fotografia nu mai este o artă, ci un gest cotidian fără de care nu mai putem supravieţui.

Motivele delfinului de a se comporta astfel sunt şi ele destul de clare: este închis într-un bazin mizerabil pentru a distra o mulţime de oameni al căror hobby sadic este acela de a observa animalele închise. Presupunem că delfinul trebuie să fi gândit: "Uite, una este că m-aţi închis aici şi mă prezentaţi ca pe o pictură moartă, alta este să fiu şi fotografiat. Şi nici măcar cu un aparat de fotografiat, dar cu un iPad ... da, cred că acest lucru nu-l pot suporta!".