Delfinii roz în pericol de dispariţie, avertizează un grup

Delfini pe coasta Californiei de Sud, 30 ianuarie 2012 în apropiere de Dana Point, California.
Delfini pe coasta Californiei de Sud, 30 ianuarie 2012 în apropiere de Dana Point, California. (David McNew / Getty Images)

Delfinii roz în pericol? Celebrii delfini roz din Hong Kong, de asemenea cunoscuţi sub numele de delfinii albi chinezeşti, vor ajunge pe cale de dispariţie dacă nu se fac eforturi pentru a reduce nivelul de poluare a apei, a avertizat un grup.

Hong Kong Dolphin Conservation Society a spus că au existat doar 78 de exemplare în 2011, în scădere de la 158 în 2003, a raportat agenţia de ştiri AFP.

"Este la latitudinea guvernului şi a fiecărui cetăţean din Hong Kong să ia atitudine pentru a salva delfinii. Riscăm să-i pierdem dacă nu vom lua toate măsurile posibile", a declarat Samuel Hung, preşedintele grupului, pentru agenţia de ştiri.

Grupul a declarat că atunci când cifrele vor fi publicate luna viitoare, acestea vor arăta probabil o scădere şi mai mare.

Raportul a fost iniţiat când un ghid turistic din Hong Kong a reperat mai mulţi delfini roz ajutând o mamă al cărei pui a fost ucis. Incidentul a fost capturat pe video.

"Am început să filmez şi atunci am observat puiul mort. După dimensiune şi culoare mi-am dat seama că era nou-născut. A fost atât de deprimant şi de trist", a declarat ghidul turistic pentru South China Morning Post. "Exista un grup de patru sau cinci delfini care ajutau mama în încercarea de a menţine puiul la suprafaţa apei. Ne-am uitat la asta timp de aproximativ 30 de minute. "

Purtătoarea de cuvânt a Dolphinwatch, Janet Walker, a declarat pentru Post că "toxinele din poluanţi se acumulează în ţesutul adipos din organismul delfinilor deoarece ei nu îl pot metaboliza, şi mi s-a spus că laptele de delfin conţine 40 la sută grăsimi."

"Laptele este foarte consistent şi gras pentru a nu se dispersa în apă atunci când mama îl stropeşte în afară", a adăugat ea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură