De la Amal Clooney la Rihanna, celebrităţile poartă turbanul


Amal Clooney
Amal Clooney (http://www.trendencias.com)

Uimeşte încă o dată Amal Clooney, soţia lui George, care, într-o audiere la Papa Francisc a purtat pe cap un turban în loc de voalul prescris. Tabloidele britanice, întotdeauna foarte rapide la primul semn de identificare a modificărilor în moda pentru femei, l-au notat rapid: chiar dacă era îmbrăcată în negru, Amal nu a renunţat la pantofii Versace, machiajul lejer pentru ochi şi turbanul care-i încorona capul, lăsând liber părul lung. De fapt, a fost adevăratul protagonist al întâlnirii dde la Vatican.

Daily Mail a făcut unele cercetări rapide şi a constatat că Amal Clooney nu este singura: în ultimele săptămâni zeci de femei celebre au fost fotografiate cu un turban pe cap. Este o reală epidemie: Kylie Milongue, Kate Moss, Eva Herzigova, Katy Perry, Stella McCartney, Rihanna, Miley Cirus şi Salma Hayek, nu sunt decât avangarda unei noi armate de femei cu turbane care se zăresc deja la orizont. Magazinele din Regent şi Oxford Street sunt gata de asaltul adolescentelor, care imită întotdeauna modul de a se îmbrăca al celebrităţilor şi câteva luni turbanul va fi vedeta cumpărăturilor londoneze.

Turbanul a fost văzut deja în cele mai recente spectacole de modă Prada şi Proenza Schouler, iar toate brandurile mari sunt pe cale să-l adauge în colecţiile lor. Turbanul, din punct de vedere feminin, are multe avantaje: înrămează faţa, ridică linia ochilor, adaugă câţiva centimetri în înălţime şi ascunde, dacă este necesar, părul nespălat şi necoafat. Pe scurt, este un mini face-lift, ieftin şi eficient.

Primele turbane au sosit la Londra în '800, odată cu soldaţii sikh, care încă le poartă cu mândrie. Dar abia în anii '20 moda feminină a devenit conştientă de farmecul şi puterea tirbanelor. În anii '40 femeile au început să lucreze, şi inspirându-se după Marlene Dietrich, îşi înfăşurau părul în eşarfe de bumbac înnodate ca turban, care le dădea un aer mereu graţios şi curat.

Dar, începând cu anii '70 turbanul a fost uitat, după ce a fost purtat de mai multe ori de către Regina Elisabeta şi de prinţesa Grace de Monaco, precum şi de mai multe staruri de la Hollywood, pentru a reveni acum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură