15 sfaturi pentru a avea un păr splendid

Fată cu păr lung
Fată cu păr lung (Pixabay.com)

Toate femeile vor să arate bine, iar un păr îngrijit reprezintă un element important pentru o impresie bună, dar şi pentru încrederea în sine. Un păr sănătos este frumos, bogat, mătăsos şi strălucitor.

Dacă vom observa din timp primele semne ale deteriorării părului, precum subţierea, ruperea şi căderea, putem lua măsuri pentru a stopa sau a încetini acest proces. În continuare, vă prezentăm câteva sfaturi care ne pot reda elasticitatea şi strălucirea firului de păr.

Pieptănaţi părul numai de câteva ori pe zi

Un bun periaj al părului ajută la stimularea circulaţiei şi eliminarea reziduurilor din păr. Este suficient dacă facem acest lucru doar de câteva ori pe zi. Dacă pieptănăm în exces, se accentuează ruperea firelor de păr, mai ales în cazul în care părul este fin şi fragil.

Apa pentru spălat să fie tot timpul călduţă

Când aplicăm şamponul, temperatura apei este importantă. Dacă este rece, nu putem elimina grăsimea, iar dacă este foarte caldă, afectează echilibrul pielii capului. Soluţia este să optăm pentru apă la temperatură medie.

Clătirea părului cu apă rece!

Ultima limpezire trebuie să fie cu apă rece, iar apa să curgă de sus în jos. Aceasta este o bună modalitate de a închide cuticulele părului, pentru a-i mări imediat luminozitatea şi culoarea.

Aliatul părului încâlcit: balsamul

Când părul este foarte încâlcit, este necesar să se aplice un balsam. Părul foarte fin sau foarte uscat, ce se încâlceşte uşor, are un aliat natural într-un balsam. Balsamul dă luciu şi revigorează firul de păr şi îl face mai uşor de pieptănat.

Balsamul nu se aplică la rădăcina părului, ci doar de-a lungul firului de păr, pentru a-l hrăni, având ca rezultat o pieptănare uşoară fără a rupe firele de păr.

Creme protectoare pentru păr

În aceste timpuri când moda foloseşte plăci de ondulat, de întins părul, uscătoare foarte rapide cu putere mare, este necesar să folosim un Protector Termal bun, pentru că fiecare femeie doreşte să-şi menţină părul sănătos. Aceste produse creează un strat protector ce îmbracă firul de păr şi acţionează ca un izolator împotriva căldurii, refăcând structura interioară a părului.

Părul uscat şi fragil

Aşa cum unghiile se rup iar pielea se ridează cu trecerea timpului, la fel şi părul se deteriorează. Umezeala distruge cheratina şi odată cu ea şi integritatea părului. Pieptănatul agresiv, plăcile de ondulat, uscătoarele, codiţele puse (extensiile) etc… toate acestea distrug părul, şi cel mai bine ar fi să nu le folosim.

Direcţie interzisă

Când folosim uscătorul de păr, trebuie să direcţionăm curentul de aer de sus în jos, niciodată din faţă sau de jos în sus. Când curentul de aer este direcţionat descendent sau vertical se închid cuticulele părului, accentuându-i strălucirea.

Secretul masajului capilar

Un masaj perfect stimulează circulaţia, mărind astfel aportul de nutrienţi ce ajung la bulbul pilos, sau rădăcina părului.

Acesta se face cu buricele degetelor, cu gesturi rotative, cu presiune medie şi acoperind toată suprafaţa pielii capului. Mai mult decât atât, veţi constata că este nu numai necesar, dar veţi avea şi o senzaţie foarte plăcută!

Dacă nu avem părul strălucitor, stăm cu ochi pe dietă

Dietele extreme, dar mai ales acelea foarte sărace în grăsimi, pot distruge părul şi pot provoca ruperea lui, cât şi reducerea strălucirii. Trebuie să ne asigurăm o dietă bogată în acizi graşi esenţiali, ca Omega3 şi Omega6 (prezente în fructele seci ca susanul şi în peştele albastru), zinc (în nuci), precum şi vitamina A (în morcovi şi spanac).

Stresul duce la căderea părului

Cazurile de alopecie feminină sunt mai puţine dar principalul vinovat este stresul. Alopecia genetică, despre care se credea că apare exclusiv la bărbaţi, se găseşte de asemenea şi la femei. Aceasta este o atenţionare pentru femei, de a lua viaţa cu mai mult calm şi echilibru.

Uscarea părului în direcţie opusă

Un truc foarte uşor şi eficace pentru a obţine mai mult volum este uscarea părului în direcţie opusă creşterii firelor de păr, adică stând cu capul în jos. Aplecarea capului este un truc antic şi eficace, dar ajută, de asemenea, şi legănatul părului dintr-o parte în alta.

Pieptănatul? Doar la final

Obiceiul ideal de uscare a părului constă în a elimina umezeala în proporţie de 80 până la 100 % cu un uscător, la o temperatură medie, dând o formă părului cu pieptănul. Retuşul final? Fixăm părul pieptănat cu un aer rece, ce ajută ca pieptănătura respectivă să dureze mai mult.

Placa? Încet dar bine

Unul dintre trucurile folosite pentru a obţine un păr perfect întins este folosirea plăcii. Pentru acest lucru, trebuie să începem de la firele mai lungi şi să ajungem treptat la firele mai scurte. De asemenea, este bine sa evitaţi să treceti cu placa de două ori peste aceeaşi suprafaţă.

Atenţie la Soare! Căldura la temperatura potrivită

Datorită grabei suntem tentaţi să folosim un uscător sau o placă la temperatura maximă, de aceea trebuie să reglăm totul în funcţie de grosimea părului. Părul mai puternic şi mai gros rezistă mai bine la căldură, şi am putea folosi aparatele de pieptănat la maxima lor potenţă. În schimb, părul fin cere delicateţe şi trebuie să folosim o temperatură medie sau chiar minimă.

De asemenea, soarele puternic din timpul verii afectează structura firului de păr, care, în timp, se deteriorează. Părul se usucă, îşi pierde strălucirea şi nu mai are volum.

Nu folosiţi placa pe părul ud

După cum cunoaştem, plăcile se utilizează frecvent pentru părul uscat. Este esenţial să nu folosiţi niciodată placa pe părul ud. Dacă rămâne apă în interiorul firului de păr şi placa este utilizată la temperatură mare, ce poate ajunge la 180 - 220°C, această apă poate să fiarbă, distrugând părul din interior.

Dacă ţinem cont de aceste sfaturi, vom putea evita multe lucruri neplăcute ce pot distruge această podoabă capilară a femeii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură