De ce prinţul Harry şi Meghan Markle renunţă la titlul regal pentru copilul lor

Cuplul a decis ca viitorul lor copil să nu beneficieze de o astfel de onoare pentru a-i proteja intimitatea.
Meghan Markle împreună cu prinţul Harry
Meghan Markle împreună cu prinţul Harry (Getty Images)

Prinţul Harry şi Meghan Markle îşi continuă călătoria oficială prin Oceania. În Australia, ducii de Sussex şi-au încheiat programul în Sydney, cu participarea la un meci de baschet în cadrul Jocurilor Invictus şi la ceremonia de premiere de la Australian Geographic Society.

Între timp, ziarul britanic The Independent a publicat informaţii importante despre primul copil al ducilor de Sussex. Cuplul a decis ca micuţul lor să nu deţină un titlu regal, pentru a-i proteja intimitatea.

Astfel, viitorul copil - fiu sau fiică - al ducilor de Sussex va continua să ocupe o poziţie în descendenţa familiei regale britanice, dar, spre deosebire de verii săi, George, Charlotte şi Louis, nu va purta titlul de prinţ sau prinţesă.

Această decizie a fost luată pentru ca viaţa primului lor copil să fie "mai normală". Totuşi, această decizie nu este nouă în cadrul familiei reginei Elisabeta a II-a, deoarece fiica sa, prinţesa Anne, a dorit, de asemenea, ca copiii ei Peter şi Zara – născuţi din prima căsătorie cu Mark Anthony Phillips – să nu deţină niciun titlu regal, preferând ca ei să aibă o viaţă normală, departe de coroana britanică.